Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Liesbeth Piena winnaar Sieger White Award 2020

  • Beeldende Kunst
  • ArtEZ-prijswinnaars

Liesbeth Piena heeft de Sieger White Award van 2020 gewonnen. Liesbeth studeerde in 2018 cum laude af bij Fine Art in Enschede. Datzelfde jaar won zij de Kunst aan de Dijk Kortenhoefprijs, de HeArtfund Prijs en een jaar later de Sluijters Prijs.

Liesbeth Piena winnaar Sieger White Award 2020

Liesbeth maakt krachtige, zeer grafische en bijna abstracte schilderijen, waarin planten en natuurlijke landschappen worden teruggebracht tot essentiële vormen.

Sieger White Award 
De Sieger White Award is vernoemd naar het kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010) en werd in 2012 in het leven geroepen door de Sieger White Stichting. De prijs, een geldbedrag van € 25.000, wordt elke twee jaar door het Cultuurfonds uitgereikt. Het prijzengeld is bestemd voor het maken van een publicatie. De publicatie van Liesbeth zal in september 2021, tijdens een solo-presentatie bij de Mini Galerie in Amsterdam, worden gepresenteerd. 

Lees meer over dit nieuws op de site van het Cultuurfonds
Bekijk het werk van Liesbeth Piena

Werk van Liesbeth Piena - foto Florian Schimanski