Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Elk nadeel heeft zijn voordeel: online onderwijs

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Bij ArtEZ zorgen we voor elkaar en proberen we het beste uit de situatie te halen. De gevolgen van de coronacrisis zijn groot: zowel bij ons in Arnhem, Zwolle en Enschede als in de gehele culturele sector. Natuurlijk balen we van de beperkte mogelijkheden. Maar tegelijkertijd zien we vol trots hoe medewerkers en studenten zich op creatieve wijze aanpassen aan de onzekere situatie. 

ArtEZ finals online
ArtEZ finals online

Het liefst laten we onze lessen zo lang mogelijk en zo veel mogelijk fysiek doorgaan. Want als danser, muzikant, ontwerper of kunstenaar wil je natuurlijk het liefst aan de slag in de studio of werkplaats – en écht contact is belangrijk voor je ontwikkeling en je werk. Maar ieders gezondheid staat daarbij wel voorop: we willen zorgen voor een veilige en prettige leer- en werkomgeving voor al onze studenten, docenten en medewerkers – waarbij we natuurlijk rekening houden met de maatregelen vanuit de overheid.

Hybride onderwijs

In de praktijk betekent dit dat het onderwijs bij ArtEZ hybride is: wat veilig fysiek kan, blijft fysiek – wat goed online werkt, doen we online – en als we daarbij voor uitdagingen komen te staan, gaan we samen op zoek naar creatieve oplossingen. We bereiden ons voor op alle mogelijke scenario’s, zodat we snel kunnen handelen en onze opleidingsprogramma’s zo kunnen aanbieden dat ze uitdagend en inspirerend blijven. Daarbij zien we vol trots hoe medewerkers en studenten zich op creatieve wijze aanpassen aan de onzekere situatie; hoe ze op onverwachte plekken mogelijkheden zien en met beide handen nieuwe kansen aangrijpen. Samen concentreren we ons op wat we kunnen leren van deze grillige tijden, op wat corona ons brengt voor de toekomst. We gaan niet bij de pakken neerzitten, maar kijken verder – want (deels) online heeft ook zo veel moois te bieden!

Inventieve oplossingen

Een paar voorbeelden: er worden toffe (internationale) samenwerkingsprojecten georganiseerd. Docenten zorgen voor interessante, informatieve en interactieve online vakken en projecten. Er worden digitale ‘studiereizen’ gemaakt. Je kunt online webinars volgen. En de ArtEZ finals studenten, die dit jaar afstuderen, presenteren hun werk via online exposities, fashion shows, 3D-omgevingen en nog veel meer.