Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Update Corona-maatregelen 3 november 2020

Op 3 november kondigde de minister-president een aanvullend, zwaarder pakket met maatregelen aan, waarbij onder andere bioscopen musea en theaters tijdelijk gesloten worden. Het oude pakket, dat nu van toepassing is (de gedeeltelijke lockdown), wordt verlengd tot half december. Dan wordt er opnieuw naar gekeken. De nieuwe maatregelen gelden voor de komende twee weken (t/m 17 november 2020).

Update Corona-maatregelen 3 november 2020

Voor het onderwijs, inclusief het hoger onderwijs, komen er geen extra maatregelen. Dat betekent dat we onderwijs kunnen blijven aanbieden, binnen de huidige beperkende maatregelen. Ook kun je gebruik blijven maken van onze voorzieningen zoals mediatheken en werkplaatsen. Mocht er in onze regio’s een blijvende toename zijn van het aantal besmettingen, dan is het wél mogelijk dat wij, door aanvullende regionale maatregelen, alsnog moeten gaan sluiten. Alleen met elkaar kunnen we het aantal besmettingen terugdringen. Dus hou nog altijd onderstaande maatregelen goed in de gaten. 

De maatregelen voor het onderwijs:

Klachten

Blijf thuis en laat je testen

Ben je (mogelijk) besmet

Ga/blijf in quarantaine en houd je aan de isolatie regels

Mondkapje

Een mondkapje in publieke ruimtes in onderwijsinstellingen wordt binnenkort  verplicht. Wij adviseren zeer dringend om in de openbare ruimtes van onze gebouwen nu al een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje heeft alleen effect als ook de 1,5 meter afstand-regel wordt gehandhaafd.

1,5 meter afstand regel

Altijd en overal

Groepsgrootte

De beperking van de groepsgrootte tot 30 personen geldt niet voor het onderwijs, ook niet als onderwijs plaatsvindt op een externe locatie. Dat betekent dat het onderwijs op locatie, zoals we dat de afgelopen 6 weken hebben gegeven, kan blijven doorgaan.

Reizen

Als je voor het volgen of geven van onderwijs dient te reizen met het OV, dan valt dit onder de noodzakelijke reizen.

Ga nooit naar een oranje of rood gebied. Kom je terug van vakantie, kijk dan goed naar de quarantaineregels.

En natuurlijk: was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog en vermijd drukte

Waar vind ik veel gestelde vragen rond het coronavirus?

Om ervoor te zorgen dat je de informatie rond het coronavirus makkelijk kan vinden, hebben we alle FAQ’s over corona (voor studenten, medewerkers en alumni) geactualiseerd en op logische plekken op ArtEZ.nl en op het intranet geplaatst: