Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ-studenten Art & Design creëren online finals-expo

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Docentopleidingen
Frouke Engel (Product Design), Emotion in motion
Frouke Engel (Product Design), Emotion in motion

Onder de naam '(RE)CALIBRATE - Finals Art & Design Arnhem’ exposeren ArtEZ-studenten van zeven Art & Design-opleidingen hun eindexamenwerk. Van 4 tot en met 8 november deelt deze academie het werk met de wereld. Al het werk is online op een geheel nieuw platform te bewonderen. Het werkveld wist het finals-werk bij ArtEZ bij traditie in het pand en de stad te vinden. Maar dit jaar biedt het virtuele platform de mogelijkheid om online, waar je ook bent, te kijken naar het werk van de nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars.

“We zijn ontzettend trots dat het is gelukt om deze vorm van online exposeren in korte tijd te ontwikkelen”, aldus Thom Wildeboer, interim-directeur ArtEZ Academy of Art & Design Arnhem. “Het platform biedt met een expositiepagina en individuele makerspagina’s een podium aan het finals-werk van onze studenten. Al het examenwerk is doorzoekbaar en de makers geven een kijkje in hun creatieproces, vanaf de eerste schetsen tot de creatie van het uiteindelijke afstudeerwerk.”

(RE)CALIBRATE

Het thema van de expositie is dit jaar (RE)CALIBRATE: de urgentie en noodzaak om te moeten herijken en opnieuw de waarde bepalen, opnieuw te kalibreren. Door kalibratie zorg je er bijvoorbeeld voor dat de kleuren op je scherm zo goed mogelijk overeenkomen met de werkelijkheid. Dat is wat studenten die jaar ook hebben gedaan, het kalibreren naar de nieuwe situatie.

Openingswoord

Art & Design-opleidingen

De online expositie biedt eindexamenwerk van de opleidingen binnen ArtEZ Academy of Art & Design Arnhem: Creative Writing, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV), Fashion Design, Fine Art (BEAR), Graphic Design, Design Art Technology en Product Design.

Vanaf 4 november staat het eindexamenwerk live op recalibrate.nl. Gedurende de expositie wordt dit verrijkt met nieuwe projecten.

Lees ook meer op ArtEZ.nl/finals.