Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Bas Kosters' outfits voor toneelstuk De meiden

  • Fashion

GESPOT in De Volkskrant  |  Modeontwerper Bas Kosters (alumni ArtEZ) maakt verhalende outfits voor het toneelstuk De meiden.

Manja Topper (links) en Marloes IJpelaar in kostuums van Bas Kosters, na de voorstelling De meiden van Dood paard. Beeld: Marc Deurloo
Manja Topper (links) en Marloes IJpelaar in kostuums van Bas Kosters, na de voorstelling De meiden van Dood paard. Beeld: Marc Deurloo

Uit de Volkskrant: In De meiden willen twee dienstmeiden hun Madame vermoorden. Modeontwerper Bas Kosters permitteerde zich alle vrijheid, tot een bodybag met varkenskop aan toe. 

Bas Kosters

Bas Kosters (Zutphen, 5 juni 1977) rondde in 1997 de opleiding Fashion aan het Rijn IJssel College in Arnhem af. Vervolgens volgde hij Fashion Design aan de AKI Academy of Fine Arts in Enschede, waar hij in 2001 afstudeerde. In 2003 zwaaide hij af met de collectie Two Teacups and a Frying Pan aan de masteropleiding van het Fashion Institute Arnhem, en sleepte hiermee de professionele juryprijs van de Robijn Fashion Award in de wacht. In 2005 richtte hij in Amsterdam de Bas Kosters Studio op, een modehuis waar ook andere activiteiten van Kosters (magazine Extra Kak) zijn ondergebracht. Kosters heeft in samenwerking met Mattel een outfit voor Barbie ontworpen, plus een levensgrote Barbie-jurk met afbeeldingen van zijn favoriete Barbies.

Lees verder op De Volkskrant.