Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten ArtEZ presenteren projecten Philips tijdens DDW20

  • Vormgeving

De afgelopen vier weken werkten ArtEZ-studenten van Design Art Technology en Product Design een industrieopdracht van ArtEZ-partner Philips Experience Design uit. In deze opdracht bundelden de studenten hun krachten en de resultaten van hun samenwerking presenteren ze tijdens tijdens de Dutch Design Week. 

Immuno Calibration, Daan van Dijk & Frank Kolkman
Immuno Calibration, Daan van Dijk & Frank Kolkman

Onder de werktitel One Minute Futures hebben de studenten van beide opleidingen sets gebouwd voor een serie van vier korte videoprovocaties die de toekomstige zorgtechnologie bevragen. De video's worden online getoond tijdens de DDW, als onderdeel van de Embassady of Health. De Embassy of Health is inmiddels een vaste waarde tijdens Dutch Design Week. Elk jaar komen ontwerpers hier samen om te laten zien wat design kan doen om de gezondheidszorg opnieuw uit te vinden. 

The Caretaker

Design: Vicky-Lynn Geerdink, Enrico Klos, Anne Pieterse, Hugo Remmen, Salim Sanei (ArtEZ). Adapted from ‘Hiber-Nation’ (2019) by: Anouk Dijkman (TU/e), Fleur Chiarito, Matthijs Koerts, Yours Laissaoui, Delphine Lejeune (DAE).
Cast: Jippe Liefbroer, Vicky-Lynn Geerdink, Anne Pieterse.

Prime Cycle

Design: Loes Kolenberg, Adinda Rensen, Yang Shen, Jonas Westendorp, Chaewoon Yoo (ArtEZ). Adapted from ‘Healthy Algorithms’ (2018) by: Nesrin Günes (TU/e), Kai Landolt, Lisa Li, Lara Villa (DAE).
Cast: Jada Blagrove

Common Health

Design: Finn Bekkering, Yuanyuan Fu, Boudewijn Noordhuis, Puck Schotel, Puck Wacki (ArtEZ). Adapted from ‘Low-impact fitness’ (2018) by: Jordy Alblas (TU/e), Jade Badra, Jip Geven, Arisha Isaeva (DAE).
Cast: Bas Bults, Puck Schotel, Finn Bekkering

Immuno Calibration

Design: Maartje Faber, Bart Hassink, Jueun Seo, Manali Warwandkar (ArtEZ).
Adapted from ‘Scan Instead of Wash’ (2019) by: Jessie Harms (TU/e), Sina Gebrodt, Emma Lijdsman, Shen Yichen, Noam Youngrak Son (DAE).
Cast: Elvis Rot

Bekijk meer info.

Naar de pagina ArtEZ en Dutch Design Week.

Op vrijdag 23 oktober organiseert Philips Experience Design een Design Talk.


In a future society that aspires to restore the natural balance within the earths ecosystems, people have developed the technology to hibernate. By spending a number of months asleep each year, they try to drastically reduce their ecological footprint. While all services and systems are temporarily suspended, some essential workers remain active. They take action to deal with any malfunctions and problems, thus guaranteeing the safety of everybody. This is one of the short videos in which students of ArtEZ Arnhem, at the invitation of Philips Experience Design, reflect on the possible implications of advancing healthcare technology. The project starting point is the ‘co-emerging futures’ research model that Reon Brand developed for Philips Design. Each scenario responds to a ‘probe’ from an earlier exhibition: how desirable is the next step?

Developed in collaboration with Frank Kolkman en Daan van Dijk for Philips Experience Design.