Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Alumni Toneelschool ArtEZ genomineerd voor Louis d’Or en Theo d’Or

  • Theater
  • ArtEZ-prijswinnaars

ArtEZ feliciteert twee alumni met de nominatie voor de prestigieuze Louis d’Or en Theo d’Or. Romijn Scholten maakt kans op de Louis d’Or voor zijn rol in de voorstelling Weg met Eddy Bellegueule. Lotte Dunselman werd genomineerd voor de Theo d’Or voor haar rol in De Poolse Bruid. Beide acteurs studeerden af aan de Toneelschool van ArtEZ.

Romijn Scholten (voorgrond), foto Sanne Peper
Romijn Scholten (voorgrond), foto Sanne Peper

Unicum
Het kwartet waar Romijn Scholten (finals kandidaat 2019) deel van uitmaakt, samen met Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, is genomineerd voor hun gezamenlijke spel. Samen maken zij dus kans op deze grote toneelprijs en dat is een unicum. ‘Hun grote kracht ligt uitdrukkelijk niet in de individuele acteerprestatie, maar juist in de onvoorwaardelijke onderlinge overgave,’ zo meldt het juryrapport volgens de Volkskrant.

Lotte Dunselman, foto: Anna van Kooij
Lotte Dunselman, foto: Anna van Kooij

Lotte Dunselman ontving haar nominatie voor de Theo d’Or voor haar rol in De Poolse Bruid bij het Noord Nederlands Toneel. Eerder won zij de Colombina, voor haar rol in VOLPONE bij Dood Paard.

 

 

Meer over deze nominaties in de Volkskrant.

In overleg met de Vereniging Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Toneeljury en acteursbelangenvereniging ACT is besloten om de uitreiking van de toneelprijzen 2020 uit te stellen naar volgend jaar.