Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Coronamaatregelen 13 oktober 2020

Ook in deze tijden van corona vinden we het belangrijk om zorg voor elkaar te hebben. Een mondkapje in publieke ruimtes in onderwijsinstellingen wordt binnenkort  verplicht. Wij adviseren daarom zeer dringend om in de openbare ruimtes van onze gebouwen nu al een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje heeft alleen effect als ook de 1,5 meter afstand-regel wordt gehandhaafd.

Coronamaatregelen 13 oktober 2020

De beperking van de groepsgrootte tot 30 personen geldt niet voor het onderwijs, ook niet als onderwijs plaatsvindt op een externe locatie. Dat betekent dat het onderwijs op locatie, zoals we dat de afgelopen 6 weken hebben gegeven, kan blijven doorgaan. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen (zie hieronder). 

Extra belangrijk voor ruimtes waar 1,5 meter afstand lastig is

Er zijn grote verschillen tussen de diverse locaties van ArtEZ. In werkplaatsen, mediatheken en bepaalde lesruimtes is het moeilijk om de 1,5 meter te waarborgen. Daar vragen we extra om het dringend advies altijd te volgen en daar een mondkapje te dragen.

Reizen

Als je voor het volgen of geven van onderwijs dient te reizen met het OV, dan valt dit onder de noodzakelijke reizen.

Vakantie

Ga nooit naar een oranje of rood gebied. Kom je terug van vakantie, kijk dan goed naar de quarantaineregels.

Daarnaast blijven de algemene regels natuurlijk ook gelden:

  • blijf bij klachten thuis en laat je testen;
  • houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • vermijd drukte. 

Meer informatie en veel gestelde vragen