Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ scoort hoog in uitslag Keuzegids

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Arnhem 8 oktober 2020 | Vandaag maakte Keuzegids bekend dat maar liefst negen van de in totaal achttien bachelor studies van ArtEZ University of the Arts dit jaar het predicaat Topopleiding mogen voeren. 

ArtEZ scoort hoog in uitslag Keuzegids

Het is de uitkomst van het hbo-bachelor-onderzoek dat de onafhankelijke redactie van Keuzegids jaarlijks voert. De uitkomst toont voor ArtEZ een verdere stijging in de top vijf-rankings. Vorig jaar stonden daarin twaalf studies van ArtEZ en dit jaar is dat aantal gestegen naar veertien.
De vijf opleidingen die binnen ArtEZ al op nummer één stonden, behouden ook in studiejaar 2020/2021 deze positie.

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ University of the Arts over het resultaat: “ArtEZ scoort consistent hoog in de Keuzegids. Wij zijn blij met de waardering door studenten, alumni en werkveld en werken verder aan onze kwaliteit. Zeker in deze moeilijke tijden voor studenten en onderwijs.”

Negen topopleidingen en vijf keer nummer 1 positie
Volgens Keuzegids HBO Bachelor 2021 mogen maar liefst negen bacheloropleidingen van ArtEZ zich topopleiding noemen. Topopleidingen onderscheiden zich - aldus Keuzegids - positief binnen de eigen discipline en mogen een kwaliteitszegel dragen. 

De negen topopleidingen van ArtEZ zijn:
Bear (Fine Art Arnhem), Dans Arnhem, Docent Dans Arnhem, Docent Theater Arnhem, Docent Muziek Enschede, Muziek Arnhem (Jazz & Pop en Muziektheater), Muziektherapie Enschede , Toneelschool Arnhem, Vormgeving Enschede (Crossmedia Design en Moving Image).
Daarnaast staan vijf opleidingen op de nummer één positie in de ranglijst: BEAR (Fine Art Arnhem), Docent Theater Arnhem, Muziektherapie Enschede, Toneelschool Arnhem, Vormgeving Enschede (Crossmedia Design en Moving Image).

Een topopleiding is herkenbaar aan deze zegel

Over Keuzegids Hbo
De Keuzegids Hbo 2020 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Deze gids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid.

Bezoek Keuzegids

Hoe komt Keuzegids tot een oordeel?