Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Architectuur tegen Burn-Out

  • Architectuur en...

Woensdag 7 oktober is het Wereld Architectuur Dag. Dit jaar is het thema: Huisvesting voor iedereen.

Architectuur tegen Burn-Out

Huisvesting voor iedereen gaat uit van het principe dat er een basiskwaliteit aan te geven is die voor ieder mens beschikbaar zou moeten zijn. Denk daarbij aan gezondheid, veiligheid, duurzaamheid e.d.

Daar sluit het eindexamenwerk van Erik Geerts heel goed op aan. Eriks werk, waarmee hij dit jaar afstudeerde aan de masteropleiding Architectuur, heet Gerust op Kamers.
Zijn ontwerp richt zich op jonge mensen die studeren en die burn-out klachten hebben of dreigen te krijgen.

Zijn ontwerp is een fysiek parcours door de stad geworden. Verschillende plekken met verschillende atmosferen die samen een preventieve rol spelen bij burn-outs. Hij dicht aan het wonen preventieve kwaliteiten toe, die een heel ander licht werpen op een meer generiek thema als gezondheid in de huisvesting. Meer de grotere, supergenerieke thema’s zeg maar. Waar je over kunt praten, maar waar je niet mee kunt ontwerpen. Voor dat laatste heb je specifieke, misschien zelfs unieke gebruikers nodig.Bekijk ook de publicatie over hoe architectuur en design kwetsbare burgers van dienst kunnen zijn.

Designing for Precarious Citizens