Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Benefietconcert: Music for Moria

  • Muziek

De movement Music for Moria houdt op 8 oktober een benefietconcert om hulp te kunnen bieden aan de mensen die verbleven in het afgebrande kamp Moria, op Lesbos.

Brand verwoestte op 9 september van dit jaar het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Brand verwoestte op 9 september van dit jaar het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

De movement bestaat uit (oud)Muziektherapie-studenten, die tijdens hun studie in Moria stage liepen. De opleiding Muziektherapie onderhoudt een sterke band met kamp Moria, door hun samenwerking met de organisatie Connect by Music. Deze organisatie verleent psychosociale ondersteuning aan vluchtelingen, door het aanbieden van muzieklessen en activiteiten op verschillende locaties in Griekenland. Nu kamp Moria zo verschrikkelijk getroffen is door brand, hebben de opleiding en de betrokken (inmiddels oud-) studenten besloten actie te ondernemen.

Digna Huinink is één van deze (oud)studenten. Ze liep twee maanden stage en deed negen maanden vrijwilligerswerk in Griekenland, waarvan vier op Lesbos, in het kamp.
Zij vertelt:
“Wij voelen door onze stage allemaal een enorme band met de mensen in Moria. Daarom willen we - nu de toestand zo schrijnend is -  niet toekijken, maar iets doen. We zijn in september al begonnen met een teaser-event in Enschede. Tijdens dit event werd o.a. muziek gemaakt door ArtEZ muziektherapiestudenten.
We hebben ook aandacht gegenereerd voor Home for All.
Home for All is opgezet door een Grieks echtpaar. Zij maken - vaak geholpen door vrijwilligers - o.a. maaltijden voor de vluchtelingen, die buiten en aan tafel gegeven worden. Nu velen op straat staan en de situatie moeilijker is, delen ze voedselpakketten uit. Onmisbaar!

Wij willen hen helpen. Met geld en aandacht voor de situatie. Vandaar dit benefietconcert."

Hoe kunnen wij helpen?
Door een concertkaartje te kopen, zelf iets te organiseren of te doneren.

Zelf in actie komen?
Digna: “Wij zien onszelf als movement en willen andere muzikanten aansporen zich bij ons aan te sluiten en ook een benefietconcert te organiseren in hun eigen stad!
Naast het benefiet concert in Enschede zijn er al drie andere concerten bevestigd: 9 oktober in Keulen, 10 oktober in Dortmund en 16 oktober in Bielefeld."

Agenda
Let op: vanwege de coronamaatregelen, is besloten het concert online te laten plaatsvinden.
Dit online-concert start om 20.00 uur.
Stuur een mail naar 
music4moria@protonmail.com om een link te ontvangen.

Meer over deze movement vind je in de socials via @musicformoria
Zelf iets orgaiseren of aansluiten?
Contact verloopt via Facebook

Doneren

Teaser event Music for Moria in Enschede