Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

APRIA presenteert Questioning Food

  • Onderzoeken

APRIA heeft een nieuw journal issue van het APRIA Journal gepubliceerd: Questioning Food FOOD—RESEARCH—ART—DESIGN. Het nieuwe nummer bevat bijdragen over kunstonderzoek, mode en design.

APRIA presenteert Questioning Food

Voedsel en de kunsten

Questioning Food. FOOD—RESEARCH—ART—DESIGN, onderzoekt de relatie tussen (onderzoek in) de kunsten en voedsel. Het behandelt de vraag hoe kunst- en ontwerponderzoek andere foodscapes kan openen door alternatieve wegen naar voedsel aan te bieden, bloot te leggen hoe voedsel (zijn) plaats in de kunsten inneemt en onze materiële, ruimtelijke en digitale relaties met voedsel in vraag te stellen.

ArtEZ Lectoraten

Na de Food Friction-conferentie, georganiseerd door ArtEZ University of the Arts in november 2018, bleven de ArtEZ-lectoraten hun nieuwsgierigheid naar alles omtrent voedsel onderzoeken. Questioning Food biedt dan ook bijdragen van ArtEZ lectoren Peter Sonderen, Daniëlle Bruggeman, Jeroen van den Eijnde en Jeroen Lutters. Zij benaderen vanuit hun eigen expertise de vraag naar de relatie tussen (onderzoek in) de kunsten en voedsel.

Met bijdragen van Peter Sonderen, Jeroen Lutters, Amir Avraham, Peter Klosse, Daniëlle Bruggeman, Hanka van der Voet, Paris Selinas, Mark Selby, Otto von Busch, Jeroen van den Eijnde, Miguel Bruns Alonso, Emilie Baltz, Klasien van de Zandschulp en Nishant Shah.

Lees het issue online of download het print issue.

Over APRIA

ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts / APRIA is een online platform dat een peer-reviewed journal (APRIA Journal) cureert en impactvolle essays, beeld- en geluidsbijdragen publiceert die kunst en interventies van de kunsten onderzoeken in relatie tot wetenschap en samenleving, en die de dialoog aanmoedigen rond thema's die cruciaal en urgent zijn voor de toekomst waarin we zullen leven.  
Wil je ook op APRIA publiceren? Neem dan contact op via contactapria@artez.nl  

Volg ons op social media:
APRIA - Startpagina | Facebook
APRIA• Instagram-foto's en -video's