Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Stimuleren jong talent in wedstrijd Kunstbende

Stimuleren jong talent in wedstrijd Kunstbende

ArtEZ is al jarenlang trotse en enthousiast partner van Kunstbende. Marjolijn Brussaard voorzitter College van Bestuur van ArtEZ: "Wij vinden het belangrijk om alle jongeren te ondersteunen in hun zelfontplooing en bij de ontwikkeling van hun talent. Wij zijn superblij met Kunstbende als onze partner". ArtEZ ondersteunt Kunstbende jaarlijks met een financiële bijdrage. Daarnaast jureren ArtEZ professionals en alumni regelmatig bij de landelijke Kunstbendefinale en helpen we finalisten coaching, masterclasses en beoordeling en advies over hun portfolio.

Voorrondes door het hele land

Kunstbende organiseert ieder jaar een landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13-18 jaar in negen wedstrijd categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Deelnemers van Kunstbende kunnen workshops volgen en meedoen aan de wedstrijd via een voorronde bij hen in de buurt. Inmiddels zijn de voorrondes gestart. Duizenden jongeren laten op verschillende locaties door het hele land hun zelfgemaakte werk aan jury en (beperkt) publiek zien. De voorrondes zijn te bekijken via de livestream op kunstbende.nl

Landelijke finale op 7 en 8 november

De winnaars van de voorrondes gaan door naar het landelijke finale: het Kunstbende young creators festival, dat op 7 en 8 november wordt georganiseerd.
Ook de finale is live te volgen.

Meer informatie over ArtEZ en Kunstbende.