Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Student Sjoerd Mol  maakt  werk voor Schiphol

  • Vormgeving
Student  Interaction Design Student Sjoerd Mol  maakt  werk voor Schiphol
Student Interaction Design Student Sjoerd Mol  maakt  werk voor Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol bood studenten van onze studie Interaction Design een bijzondere kans: "Maak een kunstwerk voor een scherm van de nieuw in te richten pier D, een plek waar jaarlijks 13 miljoen reizigers langskomen". 

Na een zorgvuldige selectieprocedure, eerst bij Interaction Design, daarna door Schiphol zelf, viel de keus op een ontwerp van derdejaars student Sjoerd Mol. Hij baseerde zijn concept op de wolkenschilderijen van de 17e eeuwse schilder Jacob van Ruisdael, uit de collectie van het RijksmuseumSjoerd’s werk is inmiddels op Schiphol te zien op een groot scherm van 16 bij 4 meterHet vult 30 seconden beeld en wordt getoond naast commerciële boodschappen. 

Omroep Gelderland volgde de totstandkoming van het kunstwerk vanaf de aanvraag tot de uiteindelijke vertoning en maakte daarover de documentaire ‘Kunst op het Bord’, die op 1 september om 17.20 uur voor het eerst wordt uitgezonden (en die dag daarna ieder uur herhaald). Of kijk daarna via Uitzending gemist.

film toevoegen