Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

De 4de Locatie

De 4de Locatie is het nieuwe platform dat ervoor zorgt dat studenten van ArtEZ Conservatorium live samen kunnen spelen vanaf verschillende locaties. De drie fysieke locaties van ArtEZ (Arnhem, Enschede en Zwolle) worden zo in een vierde, online locatie samengebracht. Door de nieuwe techniek kunnen studenten nu voor het eerst zonder vertraging samen live musiceren, ongeacht de afstand. De 4de Locatie brengt wereldwijd samen live spelen dichterbij.

De 4de Locatie

Documentaire

Hoe speel je samen als je op verschillende locaties in de studio zit? ArtEZ Conservatorium maakte voor studenten op de drie locaties een virtuele vierde locatie waarin ze zonder vertragingen kunnen samenspelen. Succesvolle eerste concerten laten zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kunnen we binnenkort wereldwijd samen live musiceren?

Uit het archief

18-06-2021 | Afstudeerconcert Alexander Pielsticker
Alexander Pielsticker studeert af terwijl zijn bandleden NIET naast hem op het podium staan en toch valt iedere muzieknoot precies samen: dankzij de 4de Locatie!


16-12-2020 | Afstudeerconcert Bob Lammers
De 4de Locatie ging officieel in première bij het afstudeerconcert van Bob Lammers van ArtEZ Popacademie. De Popacademiestudent gaf op 16 december 2020 met een band in Enschede, zangeressen in Arnhem en blazers in Zwolle een concert van een uur waarmee hij afstudeerde.

luister hier naar een radio-interview met Bob Lammers op NPO Radio 1


10-04-2021 | Lauringer op Booster
Lauringer gebruikte de 4de Locatie om op 10 april 2021 een concert te geven op het Boosterfestival. Met haar band in Enschede, zangeressen in Arnhem en blazers in Zwolle werden de drie locaties van het ArtEZ Conservatorium ingezet. Booster is een festival waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis opdoet in de popmuziek. Na afloop van de showcase bespreekt Lauringer haar ervaring samen met Rob Kramer, directielid van het conservatorium van ArtEZ.

Bezoek de website van Booster