Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Beeldende kunst opleidingen
Beeldende kunst opleidingen

Beeldende kunst

De beeldende kunstopleidingen van ArtEZ bieden uitstekend uitgeruste werkplaatsen en ateliers, waarin denken en maken dicht bij elkaar liggen. Een omgeving waarin je jouw werk zowel artistiek als ambachtelijk naar hoog niveau tilt en je artistieke positie bepaalt. 

Beeldende kunst

Waarom beeldende kunst bij ArtEZ

  • Kleinschalig en persoonlijk kunstonderwijs bij ArtEZ AKI in Enschede, internationaal georiënteerd studeren bij BEAR in Arnhem en je lesbevoegdheid halen met Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
  • Uitstekend uitgeruste werkplaatsen en ateliers van waaruit je je positioneert en groeit als maker
  • Leer met en van elkaar in een dynamische, ambitieuze en onderzoekende omgeving
  • Focus op het vinden van je eigen artistieke positie in de kunst en in de wereld om je heen
  • Til je werk zowel artistiek als ambachtelijk naar hoog niveau

Fine Art studeren bij ArtEZ in Arnhem, Enschede of Zwolle

Beeldend kunstenaar worden? ArtEZ biedt twee hbo-bachelors in beeldende kunst waarmee je je verder ontwikkelt als zelfstandig kunstenaar. Eenmaal afgestudeerd heb je de titel Bachelor of Arts (BA). Daarnaast kun je een docentopleiding volgen.

Fine Art opleidingen

In Enschede wakker je jouw creatieve proces aan met de bachelor Fine Art bij ArtEZ AKI, en bereidt je je voor op een dynamische beroepspraktijk. Je positioneert jezelf als maker en krijgt alle ruimte om de verschillende disciplines van de hedendaagse beeldende kunst te verkennen – en om te maken én te denken. In Arnhem vind je een plek om te experimenteren in het hart van de samenleving. De bachelor BEAR Fine Art: Base for Experiment, Art and Research daagt je uit om stelling te nemen: om op avontuur te gaan en al je aannames over kunst en over jezelf op losse schroeven te zetten.

Docentopleidingen

Wil je als beeldend kunstenaar ook anderen laten ervaren wat kunst teweeg kan brengen? Dan is de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving iets voor jou: die voorziet je van de kennis en kunde om mensen te inspireren. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kun je volgen in voltijd, in deeltijd of op maat. Na je afstuderen mag je de titel Bachelor of Education (BEd) voeren.