ArtEZ Conservatorium

Het ArtEZ Conservatorium is met ruim 800 studenten en 250 docenten een van de grootste conservatoria van Nederland. 

Foto Erik Franssen
Foto Erik Franssen

ArtEZ Conservatorium in Arnhem, Enschede en Zwolle

Doordat het conservatorium verdeeld is over drie locaties, ervaar je het gemoedelijke van kleinschaligheid. Er is veel persoonlijke aandacht en de lijnen zijn kort. Ieder locatie heeft zijn geheel eigen sfeer en dat is vaak terug te horen in de muziek! Tegelijkertijd profiteer je volop van de faciliteiten en mogelijkheden van een groot conservatorium. Denk aan het grote aantal masterclasses van (inter)nationale gastdocenten en het samen musiceren met studenten van andere locaties in een band of orkest.

Conservatorium in Arnhem
In Arnhem is er veel ruimte voor je eigenzinnigheid. Of je nu kiest voor de studie Muziektheater, Jazz & Pop of Compositie voor Film en Theater, je wordt steeds uitgedaagd de grenzen van je eigen muzikale kunstenaarschap op te rekken. Het conservatorium maakt hier niet voor niets onderdeel uit van een kunstcampus! Kernwoorden zijn: edgy, authentiek en experimenteel (ook in het samenwerken met andere vormen van kunst!).

Conservatorium Enschede
Het conservatorium in Enschede leidt avontuurlijke professionals op, die midden in het leven staan en over grenzen willen kijken. Dat geldt voor de Popacademie en MediaMusic (die sowieso heel veel samenwerken), maar ook voor de studie Docent Muziek en Muziektherapie.
Kernwoorden die hier van kracht zijn, zijn innovatie, authenticiteit, persoonlijke aandacht, muzikaal vakmanschap en ondernemerschap. 
Misschien gecombineerd met de typische Twentse nuchtere inslag?

Conservatorium Zwolle
In Zwolle houden we van samen. Engagement, ensemblespel en samenwerking kenmerken de opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop in Zwolle. Steeds staat de ontwikkeling van jouw individuele talent én persoonlijkheid centraal. Kernwaarden hier zijn veelzijdig, duurzaam, praktijkgericht en persoonlijk.


 Aftermovie open dag Conservatorium Zwolle

Gezond musiceren

Het ArtEZ Conservatorium besteedt binnen het onderwijs ruim aandacht aan 'gezond musiceren'. Een professioneel musicus is in bepaald opzicht te vergelijken met een topsporter. Er worden hoge eisen gesteld op fysiek en mentaal vlak, wat kan leiden tot klachten en blessures.

Over grenzen

Het ArtEZ Conservatorium werkt samen met een groot aantal conservatoria binnen en buiten de Europese Unie, zoals: de Rimski-Korsakov St. Petersburg State Conservatory, de Folkwang Hochschule in Essen, Musikhochschule Münster, het Department of Music van de University of Leeds, de Hangzhou Normal University in China en de muziekacademies van Brno (Tsjechië), Wroclaw (Polen), Barcelona (Spanje) en Riga (Letland). De samenwerking richt zich onder meer op gezamenlijke projecten en festivals, maar ook op het uitwisselen van docenten en studenten en op de kwaliteit van het muziekvakonderwijs zelf.

Met een Erasmusbeurs van het ‘Live Long Learning’ programma van de Europese Unie worden studenten ondersteund bij het studeren aan een conservatorium in het buitenland. Er zijn Erasmuspartners in onder meer Duitsland, Finland, Frankrijk, Letland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Contact

Directie
Laurien Timmermans
l.timmermans@artez.nl

Rob Kramer
r.kramer@artez.nl