Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Publicaties

 

Ondernemen hoeft niet onmogelijk, eenzaam of ongezond te zijn

Wie is er voorbereid op een pandemie? De afstudeerlichting 2020 werd in een totaal ander werkveld gegooid dan waar ze jarenlang op waren voorbereid. Hoe gaan zij om met de invloed van het coronavirus op hun creatieve beroepspraktijk? Lars Meijer en Tim Bongaerts, alumni uit deze lichting, gaan in samenwerking met het ArtEZ Business Centre op zoek naar manieren om te ondernemen in deze nieuwe wereld. Door in gesprek te gaan met vindingrijke ondernemers proberen zij erachter te komen wat het betekent om momenteel ondernemende kunstenaar te zijn. Welke lessen kunnen zij van deze alumni leren?

Tim Bongaerts (1998) rijmt graag woorden op elkaar. Hij studeerde af met de dichtbundel Het staat al aan over geluid, stilte en tinnitus. Hij luistert graag naar hiphop en battlerap. Ook maakt hij deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf en het literaire duo Poëzie & Pils op YouTube waar hij hedendaagse, Nederlandstalige poëzie bespreekt. Eerder trad hij op in Perdu en was hij te zien op het Wintertuinfestival.
Lars Meijer (1994) rondde Creative Writing aan ArtEZ Arnhem af met Alleen mijn vrienden zijn bang, een onderzoek naar de taal rondom seksualiteit, geweld en verlangen. Hij publiceerde o.a. in De Groene Amsterdammer, De Optimist, See All This en DIG. Op YouTube is hij actief als co-host van het literaire kanaal Poëzie & Pils. Lars maakt deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf.

 YouTube Poëzie & Pils

Twitter Tim Bongaerts

Instagram Lars Meijer 

En nu dan? Actrice Ilse Geilen geeft een nieuwe draai aan digitaal ondernemen

Als eerste spraken zij actrice Ilse Geilen, wier TikToks een nieuwe draai geven aan haar digitale ondernemerschap. Zij is afgestudeerd aan de Toneelschool in ArtEZ Arnhem en uitgegroeid tot een zelfstandige ondernemer met een groeiend aantal fans op basis- en middelbare scholen in heel Nederland, dankzij haar TikTok-pagina pudding.broodje. Hiermee heeft ze een methode ontwikkeld waarmee ze zichzelf na haar studie direct van inkomsten en werk kan voorzien. Lees hier verder.

 

'Work it, Make it, let me guide you after ArtEZ'

Work it, Make it, let me guide you after ArtEZ, is gemaakt in samenwerking met oud-studenten en volgt de chronologie van het eerste jaar na afstuderen.
Het bevat prikkelende verhalen over de rijkdom aan mogelijkheden, het zoeken naar een nieuw ritme, jezelf profileren, geld vragen voor je werk, voor niets werken, twijfel, in het diepe springen en netwerken, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Foto Stukk Design

Je kunt niet leren hoe je moet leven als kunstenaar. Je kunt wel lezen hoe anderen het doen. Daarom besloten we om voor deze gids geen docenten aan het woord te laten, geen ‘kenners’, maar alleen pas afgestudeerden die worstelden met dezelfde problemen waar jij mee zou kunnen worstelen. Die oplossingen vonden, beslissingen namen die wel of niet goed uitpakten, het avontuur opzochten en in het diepe sprongen.

Foto Stukk Design

Bestel deze publicatie bij ArtEZ Press >>
Bekijk online Work it, Make it, let me guide you after ArtEZ >>

Foto Stukk Design