Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Community Cultureel Ondernemerschap

De community Cultureel Ondernemerschap deelt de kennis en ervaring over ondernemerschap in het kunstonderwijs van ArtEZ. Drie keer per jaar worden op één van de ArtEZ-locaties community bijeenkomsten georganiseerd om ervaringen en inzichten met elkaar uit te wisselen in een informele setting.

Community Cultureel Ondernemerschap

 

Hoe kunnen wij onze huidige studenten opleiden tot weerbare, flexibele en ondernemende kunstenaars die kunnen bijdragen aan het innoveren van hun eigen toekomstige werkveld? 
Het belang van effectief onderwijs over ondernemerschap is in deze tijd belangrijker geworden dan ooit. 

Veel opleidingen binnen ArtEZ experimenteren met didactische vormen en methodes om ondernemerschap op te nemen in het onderwijs. Dat kan als geïntegreerd onderdeel van het curriculum, als keuzevak en alles wat daartussen zit. Maar wat werkt nu wel en wat niet?

We richten iedere bijeenkomst in met een ander onderwerp. Er worden ‘best practices’ gepresenteerd en visies en werkwijzen worden onderling uitgewisseld. De community overstijgt afdelingen en biedt de mogelijkheid om samen met collega’s van verschillende opleidingen het ondernemerschapsonderwijs onder de loep te nemen. 

De volgende bijeenkomst is gepland op donderdag 19 november 2020

Onze vorige bijeenkomst vond plaats in de vorm van een podcast: 'Als je werk de wereld in gaat'. Luister deze serie als je student bent aan een kunstacademie, als je bezig bent je eigen praktijk op te bouwen én als je lesgeeft in het kunstonderwijs. Lisa Weeda, Julius Thissen en Bram Bogaerts hebben namelijk ook tips voor de onderwijsmakers van nu.

ArtEZ, Arnhem Open dag, 2019