Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Aiken Somberg

Docent Theater
Aiken Somberg
Aiken Somberg

Visie

Theater gaat voor mij niet over het bieden van oplossingen, maar over het verhouden tot datgene wat er al is. Op die manier denk ik dat kunst en kunsteducatie waardevolle bronnen kunnen zijn voor iedereen die op zoek is. 

Ambitie

Ik begin aankomend studiejaar aan de pre-master van de master Applied Musicology van de Universiteit van Utrecht. Ik wil graag muziek maken voor theatervoorstellingen en films. 

Voorstelling

‘Gaga’, van Ko van den Bosch, zin en richting in een zin- en richtingloos bestaan, juli 2020 op ArtEZ en Upstream. 

Voorstelling 'Gaga'

 

Inspiratie

Ik haal inspiratie uit muziek, natuur en beeldende kunst. Ik vind het belangrijk dat een bron mij direct overweldigd en al mijn aandacht opeist, en deze drie dingen doen dat als geen ander.

 "Goede kunst schenkt troost omdat het toeval rigoureus ondergeschikt wordt gemaakt aan een totale compositie die op zijn plaats verankerd staat. Dat is het eeuwigheidseffect van goede kunst. Het lijkt net of het altijd zo heeft moeten zijn en niet anders."

- Diederik Kraaijpoel

 

Scriptie

Het eeuwigheidseffect. Een onderzoek naar de troostende werking van kunst aan de hand van het eeuwigheidseffect, een term van de beeldend kunstenaar Diederik Kraaijpoel. Ik analyseer de term zelf en behandel verscheidene kunstwerken, kunstenaars en muzieknummers die voor mij te maken hebben met het eeuwigheidseffect.  

Stage

Bij de Jakop Ahlbom Company, educatie.

 

Voorstelling 'Offer'

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl