Naar overzicht
Naar overzicht
Het Huis Utrecht Boorstraat 107 Utrecht,
Routebeschrijving
Foto: Bart Grietens
Foto: Bart Grietens

SCUM/TUIG

Het Huis Utrecht Boorstraat 107 Utrecht,
Routebeschrijving

“Love cannot flourish in a society based on money and meaningless work”

“Wat als de samenleving je geen andere opties biedt dan een saai en onderdrukt bestaan? Willen we leven zoals we leven? Kunnen we een nieuwe wereld maken? Dit zijn centrale vragen in het SCUM-manifest van Valerie Solanas, vooral bekend om haar pleidooi voor het uitroeien van alle mannen. Wat is de relevantie van haar visie vandaag? Vanuit het idee dat Valerie Solanas ons degelijk iets te vertellen heeft heb ik deze avond samengesteld, als een herdenking met een blik op de toekomst.”

Espen Hjort regisseerde voor ArtEZ Toneelschool deze voorstelling met drie studenten. In het tweede jaar maken studenten een korte voorstelling met een regisseur. De regisseur heeft als opdracht met de studenten te werken aan een onderzoek wat hem of haar boeit en bezighoudt, waarvan SCUM/TUIG het resultaat is. 

Espen is al voor langere tijd verbonden als Huismaker aan Het Huis Utrecht en deze voorstelling zal te zien zijn in de reeks Dicht op de Huid. In Dicht Op de Huid tonen theatermakers verbonden aan Het Huis Utrecht hun nieuwste voorstelling en nodigen ze gasten uit om dieper op de thema´s van hun werk in te gaan. Spannende avonden waarop je een voorstelling kan zien én met de maker en de andere bezoekers in gesprek gaat over boeiende onderwerpen: dat is Dicht Op De Huid.

Credits SCUM/TUIG:
Regie: Espen Hjort
Productie: ArtEZ Toneelschool
Acteurs: Esther van Steenis, Remy Meeuwsen en Derron Lurvink