Naar overzicht
Naar overzicht

Pop-up gallery AKI studenten bij CS in Amsterdam

Picture Astrid Muijderman
1 apr 2018
-
30 apr 2018
1 apr 2018
-
30 apr 2018
dagelijks van 11.00 - 19.00 uur Amsterdam, Amstelpassage Centraal Station
Picture Astrid Muijderman
Picture Astrid Muijderman

Vier studenten van de opleiding Fine Art van AKI Academie voor Art & Design in Enschede nemen in de maand april een ruimte van Lil’ Amsterdam, gelegen in de nieuwe passage aan de oostkant van Amsterdam Centraal Station, over. Als curatoren hebben studenten Tessa Langeveld, Jacco Borggreve, Bram de Bree en Simon Wagter ieder een expositie samengesteld, met uiteenlopende thema’s en visies:

De eerste week is voor Tessa Langeveld die de ruimte transformeert. In de ruimte staan bewegend beeld en geluid centraal. Er wordt ter plekke ruimtelijk werk gemaakt en er worden performances uitgevoerd: de kunstenaars reageren hierbij impulsief opTessa’s bewegende beeld. Hierdoor ontstaat er een poëtische, beeldende zoektocht tussen performance, sculptuur en video, waarbij de grens tussen abstractie en figuratie in twijfel wordt getrokken. Tijdens de week ontstaat er één grote installatie waar middels verschillende disciplines dezelfde beeldtaal wordt getoond en alles samenvloeit. Tita Polderman gaat performances uitvoeren, Elma Greven en Lisa Maartense creëren live ruimtelijk werk en er wordt werk getoond van Jacco Jansen, Lois Cid.

‘May the errors live forever!’ is een conceptstuk waarbij Jacco Borggreve de tweede week van april een combinatie maakt van een nieuwe media tentoonstelling en een pop-up store voor onafhankelijke designerkleding. De getoonde kunst is een variatie van fotografie en videokunst, tot sculpturen en installatiewerken. Deelnemende kunstenaars zijn Terence Baier en Christian Benecke. Daarnaast zullen er in de loop van de week een aantal performances en lezingen georganiseerd worden door Thom Floris en Sisto Rossi, kunstenaars die werken op de grens tussen wetenschap en kunst. Jacco wil door middel van deze tentoonstelling een discussie starten over de rol van autonome creatieve processen op het vlak van maatschappelijke vooruitgang.

In de derde week geeft Bram de Bree de beurt aan fotografen, schilders en mediakunstenaars om te exposeren. Amsterdam wordt ingekleurd door de double exposure fotografie van Astrid Muijderman en de honden portret serie van Dide Hemmelder. Lex Chen laat met zijn foto's zien hoe vredig de omgeving van de natuur kan zijn, Bente van Olderen en Luuk stellen de houding van de mens op de proef met hun schilderijen, en producer Alex Metner geeft een audiovisuele liveshow. Tot slot gaan Christiaan Bruinsma en Bram de Bree het publiek meenemen in hun virtual reality wereld.

De laatste week focust Simon Wagter zich op het idee om het Amsterdam Centraal station aan je voeten te laten liggen. Hij zal op zoek gaan naar structuren en reliëfs die in het station vaak niet opvallen. Deze structuren zal hij omzetten in een schoenzool waar je mee kan drukken. Simon wil de toeschouwer bewust maken van waardevolle details waar we in het dagelijks leven aan voorbijlopen. Door de week heen zal er constant werk ontworpen en gedrukt worden om het station op zijn manier te laten zien.

Meer info: http://lilamsterdam.nl/contributors

Deel dit