Naar overzicht
Naar overzicht

Openbare masterclass Van Baerle Trio op ArtEZ Conservatorium

Openbare masterclass Van Baerle Trio op ArtEZ Conservatorium
14 feb 2018
14 feb 2018
Van 12.45 - 16.45 uurAan de Stadsmuur 88, Zwolle
Foto Marco Borggreve
Foto Marco Borggreve

Het Van Baerle Trio is op woensdag 14 februari te gast in Zwolle. ’s Avonds geven ze een concert in Schouwburg Odeon en ’s middags coachen ze kamermuziekensembles op het ArtEZ Conservatorium. De masterclass is van 12.45 uur tot 16.45 uur, verdeeld in lessen van 50 minuten. Publiek is van harte welkom, mits op tijd aanwezig bij elke les.

De leden van het Van Baerle Trio werken in verschillende sessies met zes conservatoriumensembles aan muziek van Béla Bartók, Francis Poulenc, Johannes Brahms, Modest Moussorgski, Gustav Mahler en Robert Schumann. De ensembles zijn divers van samenstelling.

Van Baerle Trio
Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten deze drie rasmusici elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.
De kritieken liegen er niet om: NRC Handelsblad noemde hen 'extreem getalenteerd' en hun debuut-cd met trio’s van Ravel, Loevendie en Saint-Saëns werd bekroond met een Edison Klassiek
(www.vanbaerletrio.com)

Deel dit