Naar overzicht
Naar overzicht
ArtEZ Conservatorium Utrechtsestraat 85 Arnhem, Concertzaal
Evenement
Routebeschrijving

Open Monumentendag

ArtEZ Conservatorium Utrechtsestraat 85 Arnhem, Concertzaal
Evenement
Routebeschrijving

Gratis Toegang

Dit jaar opent het conservatorium de deuren tijdens Open Monumentendag. Het Kraton gebouw heeft een bijzondere historie voordat het een conservatorium werd. Kom een kijkje nemen in het gebouw, bezoek een van de optredens in de (recent verbouwde) concertzaal, lees over het het ontstaan van het Conservatorium in het Kraton gebouw en uiteraard over de historie van het gebouw voordat het ArtEZ Conservatorium zich het gebouw eigen maakte in 1993.

Het programma van het Conservatorium ziet er als volgt uit:
11.00 - 12.00 uur: Workshop Percussie voor kinderen o.l.v. Jacqueline Djohar (afgestudeerd zang Jazz & Pop)
Binnen dit uur heb je de mogelijkheid om een instrumentale reis naar de wereld van de ritmes te maken. Gezamenlijk gaan we met percussie Instrumenten makkelijke ritmes creëren en met bekende liedjes meespelen. Voorkennis is niet nodig, je kunt op elk moment binnen lopen.

12.30 - 13.30 uur: Duo Clazzi bestaande uit Dirk Overbeek (student Accordeon Jazz & Pop) en Job Huiskamp

Clazzi is een jong en dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp, beiden laureaten van het Prinses Christina Concours. Ze brengen muziek die niet aan stijl gebonden, maar altijd stijlvol is. Zowel Dirk als Job hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar zijn daarnaast ook actief in de pop, jazz en theaterwereld. Deze veelzijdigheid is terug te vinden in hun repertoire. Klassieke werken, tango’s, jazzstandards en eigen composities, alles kan voorbijkomen. Met veel ruimte voor eigen interpretatie en improvisatie is elk concert weer verrassend. 
www.dirkoverbeek.nl/clazzi  / Clazzi is ook te vinden op Facebook en Instagram.


14.30 - 15.00 uur: The angriest dog in the world door Ischa Heijnen (student Muziektheater)*

"Bevroren sta je daar. Je lichaam wil alle kanten op maar het blijft daar staan."

Muziektheatrale performance over bevriezing in het lichaam en de strijd voor ontdooiing.

Van verstijving naar ontdooiing, van probleem naar oplossing.
Te veel in je kop zitten, hierdoor niet je gewilde impulsen kunnen volgen en vast blijft zitten in dezelfde irriterende gedachte sleur.
Deze performance gaat over de wil om uit deze "vaste fase" te komen.

* Voor de laatste performance willen wij u vragen om op tijd te komen en de zaal niet meer te betreden indien de perfomance al gestart is. 

Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september. Naast openstellingen van monumenten zijn er optredens, lezingen, tentoonstellingen en rondleidingen rondom een thema. Monumentaal vermaak is het thema van 2019 in Arnhem. Geef je zintuigen de kost met muziek, theater, dans, sport en spel, kunst, verzamelingen en een monumentale kroegentocht op bijzondere locaties!

Voor meer informatie en het volledige programma in Arnhem ga naar www.openmonumentendagarnhem.nl 

 

Clazzi - Dirk Overbeek & Job Huiskamp

 

Ischa Heijnen - Muziektheater