Naar overzicht
Naar overzicht

Muziektheater: Cage Out

Muziektheater: Cage Out
13 jul 2017
-
15 jul 2017
13 jul 2017
-
15 jul 2017
Amsterdam
Dit is een Artez Finals event.
Naar finals website
Fotografie: JW Kaldenbach. Art-direction: Mimi Berlin
Fotografie: JW Kaldenbach. Art-direction: Mimi Berlin
Finals logo

Cage Out

Samen met Jeugdtheater De Krakeling initieert Silbersee Cage Out, een jaarlijks educatieproject dat middelbare scholieren letterlijk en figuurlijk een podium geeft. Muziek is de stuwkracht die jongeren verleidt om nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken, hun horizon te verbreden en een unieke podiumervaring op te doen.

Geselecteerde leerlingen creëren samen een interdisciplinaire voorstelling van hoog niveau, geïnspireerd op de Song Books van John Cage. Tijdens het werkproces worden zij door een regisseur en coaches begeleid in spel, zang, tekst, muzikaliteit en beweging/dans.

De voorstelling is een poëtische assemblage van persoonlijke verhalen en zelfgecreëerde muziek, met de stem als hoofdcomponent. Dans, chansons, koorzang, hiphop, pop, acrobatie – alles aaneengeregen, gestapeld, stilgelegd en omgegooid volgens het toevalsprincipe van Cage. 

Speeldata
Do 13 juli, theater De Krakeling Première
Vrij 14 juli, theater De Krakeling
Zat 15 juli, theater De Krakeling

Mirjam Mertens
Mijn naam is Mirjam Mertens, ik ben 23 jaar oud en ik studeer eind juni af aan de opleiding Muziektheater aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

Ik ben een performer met een makende instelling. Ik schrijf mijn eigen muziek, in het genre alternatieve pop/rockmuziek. Dit doe ik altijd in een theatrale setting. Van toneelteksten maak ik muziek, waardoor het toneelstuk transformeert in een theatraal concert. Muziek die normaal gesproken niet als theatraal wordt beschouwd, zoals pop en rockmuziek, vormt de basis van mijn performances.

Zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig het stuk '4.48. Psychose' van Sarah Kane op muziek te zetten. Waanzin intrigeert mij op dit moment, wat drijft een mens zo ver, hoe verliest iemand de waarheid uit het oog en wat is die waarheid eigenlijk?

Daarnaast vind ik het werken met jongeren interessant. In mijn ogen is deze doelgroep de belangrijkste doelgroep. We moeten hen naar het theater zien te krijgen, zíj vormen het draagvlak van de toekomst.

Bij muziektheatercollectief Silbersee werk ik voor mijn eindexamen met 12 jongeren aan de voorstelling 'Cage Out', die in juli in theater De Krakeling speelt. We werken met eigen materiaal en gaan uit van wat hen inspireert. In dit project ben ik maker, docent en performer.

Reserveren
Deze voorstelling valt niet binnen de kaartverkoop van de overige Muziektheater Finals. Kaarten voor Cage Out zijn verkrijgbaar via Silbersee.com

Deel dit