Naar overzicht
Naar overzicht

masterclass Michael Abene

masterclass Michael Abene
3 mei 2017
3 mei 2017
Zwolle
masterclass Michael Abene

MICHAEL ABENE 
Pianist, componist, arrangeur en producer Michael Abene is zonder twijfel één van de belangrijkste big bandleiders van deze tijd. Abene was tien jaar lang chefdirigent bij de WDR big band en gaf jarenlang les aan de Manhattan School of Music. Onlangs publiceerde hij samen met componist/arrangeur Richard Sussman het boek “Jazz arranging and composition in the digital age”. Sinds 2011 is hij als docent verbonden aan de fameuze Jazzafdeling van de Kunstuniversität Graz (Oostenrijk).
Zijn arrangementen worden over de hele wereld gespeeld door talloze big bands en orkesten. Hij schreef onder andere voor de big bands van Maynard Ferguson, Dizzy Gillespie, Mel Lewis en het Metropole Orkest en voor alle grote jazzsolisten van het moment, maar ook voor artiesten als B.B. King en Liza Minelli.

Op woensdag 3 mei is Michael Abene een dag te gast op de afdeling Jazz & Pop van hetArtEZ conservatorium Zwolle. ’s Avonds zal hij een bijzonder concert dirigeren in Theater Bouwkunde in Deventer met zowel de ArtEZ Big Band als het Millenium Jazz Orchestra.
Het programma:
10 uur tot 13 uur – Repetitie ArtEZ Big Band o.l.v. Michael Abene
14 uur tot 16 uur – Besloten clinic ‘Advanced Jazz arranging and composition’
21 uur – Concert ‘Theater Bouwkunde’ in Deventer

De clinic ‘Advanced Jazz arranging and composition’ is toegankelijk voor studenten, docenten, medewerkers, alumni en andere geïnteresseerden. Inschrijven kan tot 28 april 2017, 12 uur via https://goo.gl/forms/JMDeVxafvWc8cAds1. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.
De toegang voor deze clinic is voor ArtEZ studenten, docenten en medewerkers gratis, voor ArtEZ alumni 15 euro en andere geïnteresseerden 35 euro. Betalen kan op de dag zelf bij de receptie van het conservatorium.

Kaarten voor het concert in Theater Bouwkunde zijn verkrijgbaar via www.theaterbouwkunde.nl en aan de kassa.

 

 

Deel dit