Naar overzicht
Naar overzicht

Masterclass Bill Laurance

Masterclass Bill Laurance
21 nov 2017
21 nov 2017
Arnhem
Masterclass Bill Laurance

Bill Laurance, in het bezit van twee Grammy awards lid van het internationaal bekende Snarky Puppy, heeft zijn debuutalbum FLINT in 2014 uitgegeven, deze ging rechtstreeks naar No1 in de iTunes Jazz Charts, zijn tweede album SWIFT uitgebracht in de lente 2015 en in maart 2016 zijn derde album uitgegeven Aftersun bij Universal Music.

Vanaf zijn 14e werkt hij als professioneel muzikant als pianist, keyboard, componist, producent arrangeur. Hij heeft samengewerkt met artiesten als David Crosby, Morcheeba, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Lalah Hathaway, Laura Mvula, Jacob Collier, Musiq Soul Child, Chris Potter, Lionel Loueke, Carlos Malta, Miss Dynamite en The Metropole Orchestra.

Bill heeft zijn eigen muziekproductiebedrijf Twenty Thousand, gespecialiseerd in muziek voor film, tv en commercials. Recente klanten zijn Apple Mac, Sky Broadband, Nokia, De Beers, Hewlett Packard en Rigby & Peller.
Daarnaast is hij een gespecialiseerd docent aan het Instituut voor Hedendaagse Muziek in Londen en geeft regelmatig clinics aan muziekinstellingen over de hele wereld.

Op dinsdag 21 november staat hij voor de Arnhemse studenten op het ArtEZ Conservatorium. Een drie uur durende masterclass voor de studenten van de afdeling Jazz & Pop.

Deel dit