Naar overzicht
Naar overzicht

Concert ArtEZ Strijkersensemble o.l.v. Sarah Kapustin

Alexandra Kaptein
17 apr 2018
17 apr 2018
20.00 uur Zwolle, Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9
Alexandra Kaptein
Alexandra Kaptein

Vanavond treedt het ArtEZ Strijkersensemble o.l.v. Sarah Kapustin op in het kader van het 'Vriendenconcert' voor de 'Vrienden van het ArtEZ Conservatorium'. Ook als u geen lid bent van de Vrienden van het ArtEZ Conservatorium bent u van harte welkom om dit concert te bezoeken. Wie weet wordt u na afloop lid van de Vrienden...

Studenten van het ArtEZ Conservatorium Zwolle met een strijkinstrument als hoofdvak werken twee keer per jaar aan een programma in het ArtEZ Strijkersensemble. Na een korte maar intensieve repetitieperiode worden er een aantal concerten in de regio gegeven.
Onder leiding van hoofdvakdocente viool Sarah Kapustin speelt het ArtEZ Strijkersensemble het Mozart Piano Concert no. 13 in C majeur KV 415 (met als soliste Alexandra Kaptein) en Tchaikovsky’s Children’s Album in een bewerking van Rostislav Dubinsky.


Sarah Kapustin 
behaalde haar Masterdiploma aan de Juilliard School bij Robert Mann (2005). Eerder ontving ze het Bachelor- en Artistdiploma van de Indiana University als studente van Mauricio Fuks. Dankzij een Fulbright Beurs studeerde Sarah twee jaar kamermuziek in Parijs (CNSM) bij Michel Strauss en Vladimir Mendelssohn. Sarah is eerste concertmeestervan het Noord Nederlands Orkest, hoofdvakdocent viool aan het Conservatorium van Amsterdam en het ArtEZ Conservatorium Zwolle.  Ook is zij docent Kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Alexandra Kaptein, geboren op 22 maart 1999 te Enschede, begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen bij docent Lena Golowinskaja in Enschede. Al op zesjarige leeftijd won zij haar eerste prijs in de pianocompetitie “Jugend musiziert” in Duitsland. Dit was het begin van een lange reeks nationale en internationale pianocompetities in heel Europa. Zo won zij de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in 2008 in Rotterdam, werd zij derde bij de Internationale Bachcompetitie in Polen en behaalde zij een speciale prijs bij de Bachcompetitie in Köthen, Duitsland. Zij nam deel aan meerdere masterclasses en muziekfestivals in Griekenland, Italië, Polen en Duitsland. In 2015 won zij een tweede prijs op de internationale pianocompetitie op Cyprus en een eerste prijs in de Von Bremen Pianocompetitie in Dortmund, Duitsland. In 2016 won Alexandra de eerste prijs in de EPTA International Piano Competition in België en de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians te Enschede. Alexandra treedt op in soloconcerten in Nederland en Duitsland. Ook trad zij op bij het Nederlandse klassieke radiostation van Radio 4 (AVRO/TROS). In 2016 heeft Alexandra de middelbare schoolopleiding aan het Gymnasium in Duitsland afgerond en begon zij haar studie aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle bij Professor Michail Markov. In 2017 won Alexandra de eerste prijs in de finale van Koffie bij de Piano in Den Bosch.

De toegang voor dit concert is gratis, u bent van harte welkom.

Deel dit