Naar overzicht
Naar overzicht

ArtEZ studium generale: Revolte

Revolte
9 nov 2017
9 nov 2017
zie programmadiverse adressen, in diverse steden
Revolte

Op en rond 9 november onderzoekt ArtEZ studium generale het verlangen om de wereld verregaand te veranderen. Maar wat veranderen en hoe doe je dat? Zoals in de jaren ‘80 met hanenkam en leren jas op de barricaden? Als individu of kan alleen een grote meerderheid een revolutie in gang zetten? De vraag is ook of kunst en design een even grote rol kunnen spelen als 100 jaar geleden tijdens de Russische Revolutie. Kan een boek, een theaterstuk of lied een revolutie ontketenen? En wat hebben we geleerd van de Arabische lente, die een revolutie 2.0 moest zijn, maar volgens velen een mislukte onderneming is gebleken? We onderzoeken welke voorwaarden aan de basis liggen van een geslaagde revolutie, welke tools je ter beschikking staan, wat de uitdagingen zijn.

How to start a revolution: zit de revolutie in jou?

Programma oktober/november:
lezingen bij AKI Enschede en BEAR Arnhem

reeks revolutionaire klassiekers in Filmhuis Focus Arnhem

  • 1 november: Jonas Staal en Rob Schröder in gesprek (ism ArtEZ Honours Programme) in Deventer
  • 9 november: een dag vol lezingen, workshops & optredens in Enschede (AKI en Conservatorium) en Arnhem (Filmhuis Focus)

Met o.a. Nadja Tolokonnikova (Pussy Riot), Jaromil (hacker), Jonas Staal (beeldend kunstenaar), Noam Toran (designer/filmmaker), Urok Shirhan (beeldend kunstenaar), Laboratorium voor Opstandige Verbeelding (John Jordan & Isabelle Fremeaux), Instituut voor Publieke Waarden, Sharon Stewart & Lana Corporda, Lara Staal (theatermaker), Ruben Jacobs (socioloog, schrijver), Sigrid Merx (theaterwetenschapper).

http://studiumgenerale.artez.nl/whatson/revolte/

 

Deel dit