Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Final Rodrigo Woodhouse - master Jazz & Pop

  • Finals

Tussen maandag 3 juni en woensdag 3 juli 2024 spelen alle afstuderende studenten van de opleidingen Jazz & Pop, Muziektheater, Compositie voor Film en Theater (CFT) en de Master of Music van het ArtEZ Conservatorium Arnhem hun afstudeervoorstellingen.

Alle eindexamens zijn gratis voor publiek van buiten ArtEZ. 

ArtEZ Conservatorium Utrechtsestraat 85 Arnhem

Dit is een ArtEZ finals event

Naar finals website
Final exam Rodrigo Algara Woodhouse - Master of Music CFT
Final exam Rodrigo Algara Woodhouse - Master of Music CFT

Rodrigo Woodhouse is een Mexicaanse dirigent en componist, gevestigd in Graz, Oostenrijk.
Hij werd geboren in het kleine stadje Cuernavaca, Morelos, waar hij opgroeide met het luisteren naar verschillende muziekstijlen en culturen. Buiten op straat en in het openbaar vervoer luisterde hij naar folk en traditionele muziek zoals cumbia, son jarocho, banda en salsa. Thuis luisterde hij vooral naar klassieke muziek en bij zijn vrienden rock- en jazzmuziek. Later in zijn leven verhuisde hij naar Oostenrijk om hedendaagse compositie en koordirectie te studeren aan de Muziekuniversiteit.

Na het behalen van zijn bachelordiploma dirigeren volgde hij twee privécursussen filmscoring. Momenteel werkt hij als koordirigent voor SUPERAR en is hij artistiek leider van Stiermarken. Sinds 2022 volgt hij zijn master aan ArtEZ.

Zijn muzikale achtergrond in jazz, klassiek, film, theater en hedendaagse muziek maakt hem tot een veelzijdig componist. Door zijn ervaring met koren wilde hij onderzoek doen naar het gebruik van de stem in filmmuziek. De stem is naast percussie een van de oudste muziekinstrumenten ter wereld en toch wordt deze nog steeds op nieuwe manieren gebruikt en behandeld. Daarom richt Rodrigo’s onderzoek zich op het manipuleren van het geluid van de stem in zijn geheel, van lyrische zang tot keelgeluiden, medeklinkers en verwerkte audio met behulp van de computer.

https://rodrigowoodhouse.com/
https://www.instagram.com/rodrigowoodhouse/

Disciplines

Muziek