Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

AKI WILD CLAY PROJECT

16 AKI studenten uit het 1e t/m 4e jaar van de opleidingen Fine Art en Crossmedia Design werkten de afgelopen weken aan het ‘Wild Clay project’De resultaten zijn te zien in Rijksmuseum Twenthe in het Pinksterweekend op 18, 19 en 20 mei, als onderdeel van de expositie KunstenLandschap. Ook daarna is het werk nog te zien, namelijk tot en met 16 juni.

-
Rijksmuseum Twenthe Lasondersingel 129 - 131 Enschede
Kunstenlandschap, AKI Wild Clay project. Wilde klei oogsten in het Aamsveen, foto Paul Hajenius
Kunstenlandschap, AKI Wild Clay project. Wilde klei oogsten in het Aamsveen, foto Paul Hajenius

Als start van het project gaf Nadine Sterk van AtelierNL een lezing op de AKI. De kunstenaars van AtelierNL hebben jarenlange ervaring in het werken met ‘lokale’ klei van over de hele wereld. Daarna gingen de studenten naar het Aamsveen om daar zelf originele Twentse klei op te graven. De ‘ge-oogste’ wilde klei moest daarna in de AKI keramiek studio geschikt gemaakt worden voor bewerking (schoonspoelen en vele malen zeven!). Daarna konden de studenten met de klei aan het werk. Het thema voor de expositie is ‘Dinner for two’.   

Het ‘Wild Clay project’ is tot stand gekomen met medewerking van: AtelierNL (Nadine Sterk en Lonnyvan Ryswyck), AKI ArtEZ (Lola Bezemer, Julia van Eijden, Erik Kok), Rijksmuseum Twenthe (Josien Beltman), Kunstenlandschap (Paul Hajenius).  

Disciplines

Beeldende Kunst , Vormgeving