Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Opening expositie: Duurzaam Dutch Design – ontwerp geïnspireerd op het verleden

  • Onderzoek

Vanaf 29 maart ben je van harte welkom om langs te komen bij de tentoonstelling 'Duurzaam Dutch Design' in het Nederlands Openluchtmuseum. In deze tentoonstelling presenteren onze onderzoekers, ontwerpers en docenten van het lectoraat Tactical Design van ArtEZ een selectie van interessante hedendaagse designprojecten die zich hebben laten inspireren door het Openluchtmuseum. De tentoonstelling loopt van maart t/m oktober 2024. 

Nederlands Openluchtmuseum Hoeferlaan 4 Arnhem, Boerderij Midlum, in het Openluchtmuseum Arnhem

In ‘Duurzaam Dutch Design’ wordt werk getoond van makers uit verschillende generaties, professionele ontwerpers maar ook studenten van nu. Met onder meer Michelle Baggermans, Ineke Hans, Noud Sleumer, Studio met met en Joris de Groot. De tentoonstelling is samengesteld door curator Jorn Konijn (ArtEZ). Meer informatie over locatie en openingstijden vind je op de website vna het Openluchtmuseum

Meer informatie over Duurzaam Dutch Design

Over de tentoonstelling en de samenwerking tussen ArtEZ en het Openluchtmuseum

Het lectoraat Tactical Design werkt al enkele jaren samen met het Nederlands Openluchtmuseum in onderzoeksprojecten vanuit de overtuiging dat materiële en immateriële kennis uit het verleden een interessante en relevante inspiratiebron kan zijn voor ontwerpers om in te zetten voor een toekomstige, duurzame samenleving. Duurzaam Dutch Design is een project van ArtEZ University of the Arts en het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) en werd mede gefinancierd door SIA, regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek.

Tentoonstelling

Concept: Jorn Konijn (onderzoeker lectoraat Tactical Design, PhD-onderzoeker TU/e over tentoonstellingspraktijk van architect Aldo van Eyck, directeur Van Eesteren Museum Amsterdam)
Ontwerp: Studio Corvers Den Bosch
Grafische vormgeving: Kylièn Sarino Bergh

De getoonde werken zijn het resultaat van:

Onderzoeksproject Measuring for C-Dutch

Lectoraat Tactical Design ArtEZ: Michelle Baggerman, Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Tjeerd Veenhoven
Partners: RIVM, NOM, Ineke Hans, Noud Sleumer 

Onderzoeksproject Bamboo Europe

Lectoraat Tactical Design ArtEZ: Michelle Baggerman, Jeroen van den Eijnde, Tjeerd Veenhoven
Partners: BambooLogic, Bambooder, Beckering Design, BSM Factory, Inducoat, Miscancell, NOM, Studio Hanna Kooistra, Studio Joris de Groot, Studio met met, Dutch Bamboo Foundation, Fedecom, Stichting Hout Research, Wageningen University & Research

Onderwijsproject ArtEZ BA Product Design

Docenten: Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn 

Ontwerpatelier ArtEZ master Architectuur

Docenten: Christina Eickmeier, Thomas van Nus (Chrith Architects)