Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Culturele Zondag Doesburg: Denys Sukmanovskyi, piano solo

Een optreden Denys Sukmanovskyi, piano solo
Podium Doesburg Gasthuisstraat 41 Doesburg
Culturele Zondag Doesburg: Denys Sukmanovskyi, piano solo
Culturele Zondag Doesburg: Denys Sukmanovskyi, piano solo

Denys Sukmanovskyi is 19 jaar oud en is geboren in de Oekraïne. Hij kreeg zijn eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd in de muziekschool van Zolochiv (2013-2019). Gestudeerd in de Stanislav Liudkevych Music Professional College van Lviv (2019-2023). Studeert momenteel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, bij hoofdvakdocent Sepp Grotenhuis. Hij heeft  ervaring als ensemblelid, orkestlid en begeleider. 

Tijdens zijn studie heeft hij deelgenomen aan festivals/wedstrijden: 

  • Laureaat bij het V. Barvinsky Internationaal pianoconcours (2018)
  • finalist internationaal pianoconcours Montecatini (2022)
  • Tweede prijs op 12e internationale pianowedstrijd Milaan (Italië) 2023

Meer informatie op de site van Podium Doesburg.

Culturele Zondag
Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

De Culturele Zondag van Doesburg is al 30 jaar, elke 1e zondag van de maand, een bijzondere culturele route door Hanzestad Doesburg. Kunstenaars, galeries, podia, musea en bijzondere locaties zetten hun deuren open voor publiek.

 

Podium Doesburg

Disciplines

Muziek