Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Kick-off NEWTEXECO: op naar een duurzame waardeketen voor textiel

  • Onderzoek

De textielsector is wereldwijd een van de grootste vervuilers. In de onderzoeksgroep 'New Textile Ecosystems' (afgekort: NEWTEXECO) bundelen ArtEZ, Saxion en de Hogeschool van Amsterdam hun krachten met bedrijven en consumenten om de transitie naar een duurzame waardeketen voor textiel te versnellen. Ben je student, onderzoeker of gewoon een liefhebber van textiel en ben je benieuwd naar de manieren waarop we de textielindustrie samen kunnen en moeten verduurzamen? Dan ben je van harte uitgenodigd voor de officiële kick-off van NEWTEXECO! Het evenement wordt in het Engels gehouden.

Je kunt je aanmelden via onderstaande link. 

ArtEZ Onderlangs 9 Arnhem, ArtEZ Theatrium, met een afsluitende borrel in Museum Arnhem.
Kick-off NEWTEXECO: op naar een duurzame waardeketen voor textiel

NEWTEXECO in een notendop

New Texeco zet zich de komende acht jaar in voor onderzoek naar een duurzamere waardeketen voor textiel en mode. We zullen bestaande samenwerkingen versterken en nieuwe aangaan, met andere hogescholen en universiteiten, bedrijven, ontwerpers, maar ook met consumenten en fabrikanten. Nieuwe ecosystemen van kennisontwikkeling en innovatie zullen ontstaan en worden versterkt. De penvoerders van NEWTEXECO zijn Jeroen van den Eijnde (lectoraat Tactical Design) en Daniëlle Bruggeman (Lectoraat Mode).

Programma van de kick-off bijeenkomst

De keynote wordt gegeven door Marina Crnoja-Cosic, de nieuwe President van Textile ETP, het Europese Technologieplatform voor de textiel- en kledingindustrie. Ze beschouwt innovatie door studenten en onderzoekers als cruciaal in de transitie naar een groenere, gedigitaliseerde, circulaire en inclusieve economie, en als noodzakelijk voor het realiseren van de EU-doelstellingen voor een duurzame mode- en textielsector. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke borrel in het Museum Arnhem.

Kijk hier voor het volledige programma (pdf)

Meer informatie over NEWTEXECO

Benieuwd welke partners er allemaal samenkomen in New Texeco, en waar ze zich de komende jaren voor in gaan zetten? Bekijk dan ook eens de projectpagina van deze onderzoeksgroep. Op deze pagina posten we regelmatig updates over dit onderzoek, en hier vind je ook na de kick-off een link naar de officiële website van New Texeco. Kortom: deze pagina wil je dus in de gaten houden!

Bezoek de projectpagina van NEWTEXECO

Disciplines

Vormgeving , Fashion