Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Artist in Residence - Expositie onder begeleiding van Richard Hutten en Dana Lixenberg

Welkom in een wereld waar de magie van mens en object samensmelt. Ontdek in deze tentoonstelling het betoverende werk van makers en studenten, geworteld in de relatie tussen mens en object. Hier wordt niet alleen het eindresultaat onthuld, maar ook het prachtige maakproces. Bewonder voltooide werken, maar laat je ook betoveren door modellen, beeld en schetsen van ontwerper Richard Hutten, fotograaf Dana Lixenberg en de studenten van Cibap en ArtEZ. Een unieke inkijk in de geboorte van objecten.

De expositie is van 24 juni tot 24 september 2023 te bewonderen in de Fundatie Future Factory in Museum de Fundatie. 

-
Museum de Fundatie Blijmarkt 20 Zwolle

Over Richard Hutten
Huttens objecten, zoals zijn ‘domoor’, worden geregeld op een andere manier gebruikt dan waarvoor ze waren bedoeld. In het geval van de ‘domoor’ bijvoorbeeld als hondenspeeltje of kinderspeelgoed. Zo blijkt dat het maakproces niet ophoudt met het kant-en-klare product, maar verdergaat door hoe mensen ermee omgaan

Over Dana Lixenberg
Lixenbergs foto’s van Tupac en Biggie zijn zo iconisch geworden dat ze op allerlei manieren zijn gebruikt. Haar foto’s van mensen in Imperial Courts in Los Angeles worden door de gemeenschap zelf op een heel persoonlijke manier gerecipieerd. 

Het Artist in Residence-project is mede mogelijk gemaakt door PROTO, Cibap Vakschool voor Vormgeving & ArtEZ University of the Arts.