Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Double bill - Met dank aan... / Het vierde gezicht

  • Finals

Eindvoorstelling studenten Toneelschool Arnhem 2023

Lindenberg Theater RIdderstraat 23 Nijmegen

Dit is een ArtEZ finals event

Naar finals website
Double bill - Met dank aan... / Het vierde gezicht

Met dank aan…  - Vince van Neer 

Het leven van een puber is geen pretje, en zeker niet als je John Carton bent. Wanneer John wakker wordt in het ziekenhuis, na een aanrijding, voelt hij iets wat hij nog eerder heeft gevoeld, alles. Van het ene moment op het andere veranderd zijn volledige ervaring van het leven van een hopeloos bestaan, naar een wereld waar alles met elkaar in verbintenis staat. Verward door deze nieuwe gevoelens gaat hij opzoek naar de woorden die zijn nieuwe realiteit kunnen beschrijven. John neemt het publiek mee op een muzikale, theatrale reis van 45 minuten door zijn leven, waarin hij zich door de moeilijkheden van de puberteit waadt, depressie, buiten de groep vallen, een moeilijke thuissituatie en verliefd worden op je beste vriend.

Credits:
Tekst, spel en muziek: Vince van Neer
Eindregie: Jasper Vaillant

Het vierde gezicht - Arthur Harshagen

Overstuur komt een jurist binnen en barst los: “Voor me sleurt een auto een caravan in moordend tempo over het asfalt heen en weer. De auto zigzagt hevig. In een flits zie ik hoe een persoon in die caravan een dakraampje probeert open te wringen om naar buiten te klimmen. In de verte duikt een viaduct op en ik zie de onthoofding al voor me." 

In 'Het Vierde Gezicht' komt een man oog in oog te staan met de consequenties van zijn handelen en barst de twijfel over morele juistheid los. Hij legt zijn denkproces bloot in de hoop antwoorden te vinden op grootse vragen zoals: "Wanneer ben je een goed of slecht mens?" "Kán ik wel goed handelen?" 

In het maken van deze afstudeersolo heeft Arthur naar aanleiding van zijn interesse in fysieke transformatie samen met Frans Strijards verder gezocht naar het combineren van fysiek spel met tekst en het bereiken van emotionaliteit via het lichaam, iets wat Strijards niet vreemd is. 

 

 

Deelnemende studenten

Arthur Harshagen, Vince van van Neer

Disciplines

Theater