Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Critical Fashion Practices presenteert: Made In__

Waarom kunnen kledingstukken zo makkelijk grenzen oversteken en reizen, terwijl de mensen die ze maken dat vaak niet kunnen? Deze prangende vraag staat centraal in de tentoonstelling Made In__. De tentoonstelling is ontwikkeld door de eerstejaars deelnemers van de masteropleiding Critical Fashion Practices, samen met het Museum Arnhem en het ArtEZ Lectoraat Mode. De tentoonstelling is de hele Modemaand Juni gratis te bezoeken, in het Museum Arnhem (de Foyer).

-
Museum Arnhem Utrechtseweg 87 Arnhem, In de Foyer (gratis te bezoeken)
Dissected garment, tentoongesteld tijdens Made In___
Dissected garment, tentoongesteld tijdens Made In___

Over Made In__

Geïnspireerd door de aankomende tentoonstelling "tussen grenzen", hebben de deelnemers van het eerste jaar Critical Fashion Practices "Made In___" ontwikkeld, waar ze de parallellen onderzoeken tussen de migratie van kledingstukken - de beweging van grondstoffen die worden gebruikt in de kledingproductie, evenals de afgewerkte stukken zelf - en de migratie van mensen- de algemene beweging van mensen binnen en over grenzen. "Made In___" heeft als doel de dubbele standaarden van kledingmigratie en menselijke migratie aan de kaak te stellen door de aandacht te vestigen op hoe kledingstukken gemakkelijk de grenzen oversteken tijdens elke fase van het productieproces, terwijl mensen en hun vrijheid om te reizen tegelijkertijd sterk beperkt kunnen worden door immigratiewetten en -regels.

Wie is Generatie 32?

Huidige deelnemers van de master Critical Fashion Practices: Nabi Williams, Wonne Scrayen, Lejla Verheus, Fiore Farhand, Ingeborg Kvalnes

Deze presentatie is het resultaat van een samenwerking tussen Museum Arnhem (Manon Braat, Anne-Karlijn van Kesteren, Carolijn Wessels), het ArtEZ Lectoraat Mode (dr. Daniëlle Bruggeman) en masteropleiding Critical Fashion Practices.

Disciplines

Fashion