Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Karavaan voorstellingen door Muziektheater studenten

Derdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater treden op tijdens het Karavaan Festival Alkmaar 2023!

Een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling op over de verre, verre toekomst van de mensheid.

-
Karavaan / Landgoed ter Coulster Kennemerstraatweg 434 Heiloo, Landgoed ter Coulster, Heiloo (Noord Holland)
Karavaan voorstellingen door Muziektheater studenten

Landgoed Ter Coulster meer dan 600 jaar oud

Ter ere van dit eeuwenoude landgoed en de gedachte over dit landgoed voor de toekomst maken derdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling over de verre, verre toekomst van de mensheid. Op 13 mei verschijnt er een boek over deze ruimt 600-jarige geschiedenis. Daarin lees je de roerige historie van het kasteel, de vele boerderijen en de kleurrijke en invloedrijke, veelal adellijke, families die vanaf 1400 eigenaar waren. Deze families hadden weer connecties met belangrijke personen uit de geschiedenis zoals bijvoorbeeld: de graven van Holland, van Oldenbarnevelt, Johan de Wit, Vondel en Erasmus. Het boek is ook te koop na afloop van de voorstelling (alsook het Ter Coulster bier). 

Over de makers

Joeri Heegstra is schrijver en regisseur. Hij maakte afgelopen jaren verschillende voorstellingen over de klimaatcrisis, zoals Power bij Likeminds, een monoloog voor een 18-jarige klimaatactivist, en Horizon met zijn eigen theatergroep Opening Statement. Ook werkte hij afgelopen november met studenten van ArtEZ Muziektheater aan Doomscroller, een onderzoek naar doemdenken, heavy metal en sociale puberangst.
De interdisciplinaire Muziektheateropleiding van ArtEZ leidt eigenzinnige theatermakers van de toekomst op. Makers die denken en werken vanuit muziek en zich verhouden tot de wereld dichtbij en ver weg.
Karavaan werkt sinds 2019 samen met ArtEZ Muziektheater. Een samenwerking die een aantal spannende locatievoorstellingen heeft opgeleverd waaronder Duinland (2019), Trek (2021), Tot Hier (2022). 

Credits

Regie: Joeri Heegstra | Van en met: Jip Verwegen, Eveline Baçe, Soleil Reichardt, Felix Draisma, Esmee Baerts, Daan Timmerman, Meike Gunneman, Wannes Aelbrecht, Mees Smits, Steven van Oudshoorn, Jules Christopher | Productie: Heleen Kalkman

----

De Voorstellingen vinden plaats van 18 tm 29 mei op Landgoed ter Coulster, Heiloo.

Een plekje reserveren kan via: https://www.karavaan.nl/voorstellingen/muziektheater-over-natuur/#vdmorder

 

 

Disciplines

Muziek , Theater