Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Pop College Tour

Zes bands, zes conservatoria, zes podia, zes steden in een week

Metropool Willem Wilminkplein 2 Enschede, Hertog Janzaal
Pop College Tour

Op 22 maart strijkt Pop College Tour (PCT) neer in Metropool Enschede. PCT is een samenwerking tussen de popafdelingen van conservatoria van Enschede, Haarlem, Rotterdam, Tilburg, Rotterdam en Amsterdam. Elk conservatorium selecteerde een te gekke band onder haar studenten. Gedurende een week spelen de 6 geselecteerde bands een tour langs de grote poppodia in Nederland. Zo krijgen deze jonge poptalenten de kans om zich in de kijker te spelen binnen- én buiten hun eigen regio.

Vandaag spelen MAARTJE (ArtEZ Popacademie Enschede), FLOR ((studenten van Codarts Pop Rotterdam), NORE (Fontys Rockacademie Tilburg), DUTCH COAST (Conservatorium Haarlem), KAYA (Conservatorium van Amsterdam Popafdeling) en CITRUS BLOSSOM (HKU Utrechts Conservatorium Jazz & Pop) in Metropool Enschede en jij kunt hier GRATIS naartoe!

Meer over de bands, tourdata en concerten in de andere steden vind je op:  www.popcollegetour.nl en https://metropool.nl/agenda/popcollegetour2023/ 

MEER OVER MAARTJE
Maartje is een 4e jaars singer songwriter aan de ArtEZ Popacademie. En omdat zij onze afgezant is tijdens PCT 2023 lichten we haar natuurlijk in het bijzonder uit. Maartje maakt scherpzinnige nederpop. Haar muziek laat zich omschrijven als een combinatie van Sophie Ellis-Bextor en Froukje met een vleugje Troye Sivan. Ze vangt haar persoonlijke beschouwingen in catchy hooklines en is niet bang om de luisteraar dichtbij te laten komen. Dit, gecombineerd met het geproduceerde karakter van haar muziek maakt het toegankelijk en een tikkeltje ongewoon. Het contrast dat hierdoor ontstaat is tekenend voor de zangeres. De pieken én dalen van het leven zijn de inspiratiebron voor Maartjes liedjes. Tijdens een optreden zul je dan ook kunnen dansen en huilen, wie weet zelfs tegelijk…

 

 

Disciplines

Muziek