Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Winterlab Zwolle – Inner & Outer acts

Winterlab is een interdisciplinair projectweek waarin ruim 400 studenten waarbij ArtEZ Art & Design, Docent Theater, Docent Muziek en Studium Generale uit Zwolle samenwerken met verschillende (kunst)praktijken. Studenten kunnen kiezen uit 24 verschillende labs die een blend vormen van allerlei disciplines om zo buiten hun eigen opleidingskader te treden. Tijdens deze editie zullen er een aantal publieke ‘outer acts’ plaatsvinden die voor geïnteresseerden toegankelijk zijn. Denk hierbij aan performances en radio-uitzendingen.

Klik hier voor meer!

-
Diverse locaties . Zwolle
Winterlab 2023
Winterlab 2023

Inner & outer acts
Met ‘inner & outer acts’ nodigt deze editie van Winterlab studenten uit om zowel een beweging naar binnen als naar buiten te maken. Het gaat uit van het idee dat in een artistieke praktijk de binnenwereld in contact treedt met de buitenwereld, maar dat dit geen eenrichtingsverkeer is: wanneer een gedachte of kunstwerk publiek wordt gemaakt, ontstaat er resonantie, wrijving en nieuwe informatie, die vervolgens weer de maker kan beïnvloeden.

24 labs
Elk lab wordt geleid door een maker, duo of collectief die vanuit hun eigen praktijk en kennis aan de slag gaan. Tijdens de week wordt aandacht besteedt aan hoe zij omgaan met de binnen- en buitenwereld. Dat is breed te interpreteren. Denk aan studio praktijk versus tentoonstellen of optreden, hoe zorg je ervoor dat je als maker gevoed wordt door de buitenwereld, of de fysieke beweging tussen een besloten ruimte (klaslokaal) en een publieke ruimte.

In een aantal Labs zal er bijzondere aandacht zijn voor persoonlijk welbevinden en somatische oefeningen; en hoe dit zich vervolgens verhoudt tot het samenwerken met anderen en je werk publiek maken. Andere Labs vertrekken juist vanuit een collectieve behoefte en externe impulsen, om deze vervolgens individueel te absorberen en op te reflecteren.

Future Storytelling Lab
Tijdens deze editie worden 6 labs verzorgd door het Future Storytelling Lab onder leiding van Arjen Hosper (Hoofd Docent Theater). Het Future Storytelling Lab laat (oud)studenten samen met externe makers creatief onderzoek verrichten naar de impact van nieuwe technologieën op hun praktijk en hoe zich te positioneren als maker in een snel veranderende wereld wat nauw aansluit om het thema van deze editie van Winterlab.