Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ @ Penguin Showcases, supported by ESNS

ArtEZ @ Penguin Showcases, supported by ESNS!

Eurosonic Noorderslag Grote Markt Groningen, De Drie Gezusters - Groningen
ArtEZ@ESNS
ArtEZ@ESNS

Niet alleen de wijzen komen uit het Oosten, maar vooral ook erg goede artiesten! ArtEZ Conservatorium Enschede presenteert met trots weer de eerste post-corona editie van ArtEZ@ESNS. Een veelbelovende selectie Oost-Nederlands ArtEZ talent op de Penguin Radio showcases tijdens ESNS 2023. Op 20 januari vanaf 19:00 in “de Draaibar” en “De Classic” van De Drie Gezusters 

Entree = gratis.   

Silke Veld               19:15 – 19:40    De Classic  

Bella Luna             20:30 – 21:00     Draaibar 

Maartje                    21:20 – 21:50    Draaibar 

Droom Dit               22:10 – 22:40    Draaibar 

Oh Whale                23:00 - 23:30     Draaibar 

#artez #conservatorium #enschede #ESNS #ESNS2023

 

Uitgelicht:

SILKE VELD

Silke Veld is een 23-jarige, Nederlandstalige singer-songwriter.
Haar liefde voor muziek begon nadat Silke als 9-jarig meisje had besloten dat ze profvoetballer wilde worden. Dit bleek niet haar sterkste kant, en na vele botbreuken pakte haar moeder haar voetbal af.
Silke moest dus op zoek naar een nieuwe hobby en begon met zingen, later gevolgd door songwriting. Silkes muziek heeft een ‘MEAU meets BLØF' achtige sfeer, en gaat over alle normale en minder normale dingen in haar leven waar ze iets bij voelt. Over de wereld, liefde, verlangens, haar kijk op de mens, en hun kijk op haar. Dit alles brengt ze samen met haar band tot leven.

------

BELLA LUNA

Bella Luna is a singer/songwriter with Filipino roots currently based in the Netherlands. She’s an old soul living through 21st century anxieties. The warmth and huskiness of her voice will remind you of an earlier era of R&B & jazz. Her witty yet unapologetically cheeky lyrics ironically reflect on why everything must go wrong before anything can finally feel right.

------

MAARTJE

Maartje maakt scherpzinnige nederpop. Haar muziek laat zich omschrijven als een combinatie van Sophie Ellis-Bextor en Froukje, met een vleugje Troye Sivan. Ze vangt haar persoonlijke beschouwingen in catchy hooklines en is niet bang om de luisteraar dichtbij te laten komen. Dit gecombineerd met het geproduceerde karakter van de muziek maakt het toegankelijk en een tikkeltje ongewoon. Het contrast dat hierdoor ontstaat is tekenend voor de zangeres. De pieken én dalen van het leven zijn de inspiratiebron voor haar liedjes. Tijdens een optreden zal je dan ook kunnen dansen en
huilen, wie weet zelfs tegelijk.

---------

DROOM DIT

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.
Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop.

---------

OH WHALE

Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, The National and Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld van woeste zeeën van reverb en distortion. Met elementen van art rock, shoegaze, noise en indiepop experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen. Als walvisgeluiden, omgezet tot catchy songs ruige soundscapes. Oh Whale stuurt je recht de golven in, om je uiteindelijk, tamelijk ongedeerd, aan te laten spoelen.

Disciplines

Muziek