Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

EP-release - Explorations in CT6000

Café De Kuiperij Voorstraat 13 Zwolle
Explorations in CT6000
Explorations in CT6000

Elk geluid op "Explorations in CT6000" is afkomstig van één enkel instrument: de Casiotone CT6000. De EP is gemaakt door de Nederlandse producer/toetsenist en ArtEZ Jazz & Pop student Stan Molenaar. Het is een eerbetoon aan dit prachtige, maar vaak onderschatte instrument.

Het keyboard werd in 1984 door Casio uitgebracht als onderdeel van hun semi-professionele productlijn. Het is in feite een semi-analoge synth met 20 presets en begeleiding. Veel (in die tijd) hi-end specs waren inbegrepen, zoals MIDI, aftertouch en een uitgebreide effectensectie. Hij heeft een analoog filter, waardoor de toch al vette en weelderige presets nog voller en dikker klinken. De ritmebegeleidingssectie is in feite een voorgeprogrammeerde analoge drummachine.

Op deze EP komen alle geweldige kwaliteiten van dit instrument aan het licht in de loop van 5 tracks. De tracks verschillen sterk van elkaar, maar ze hebben allemaal hetzelfde 'bitty' analoge synth-geluid dat de CT6000 uniek maakt. De EP is ook uitgebracht als cassettebandje

Disciplines

Muziek