Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sentient encounters filmavond over queerness: Inhale-Hold-Exhale

De tweede editie van Sentient Encounters staat voor de deur. AKI Enschede heeft schrijver en onafhankelijk curator Erik Martinson uitgenodigd om ons aan de hand van een reeks kunstenaarsfilms kennis te laten maken met diepe, speculatieve en queer ontmoetingen.

AKI ArtEZ Hulsmaatstraat 35 Enschede
Sentient encounters filmavond over queerness: Inhale-Hold-Exhale

Tussen de vertoningen door en na afloop zullen we met elkaar bespreken hoe queerness betekenisvol kan zijn in het denken over vele vormen van 'non-human' of 'more-than-human' ontmoetingen, en de agency van voelende wezens die bij deze ontmoetingen betrokken zijn. Na de vertoningen gaan we met Erik in gesprek over queerness en horen we over zijn intenties, curatoriële ervaringen en referentiepunten voor deze serie.

Inhale-Hold-Exhale is een avond over queerness en ontmoetingen tussen voelende wezens, en zoals Erik in zijn inleiding suggereert: het gaat ook over het uitsnijden van een ruimte in de tijd, een verzameling momenten over verdediging, reflectie en het organiseren van actie.

Sentient Encounters is een samenwerking tussen Sjoerd van Oevelen (afdelingshoofd Moving Image, AKI Enschede), Agnieszka Anna Wołodźko (initiatiefnemer en docent AKI BIO MATTTERs), en ondersteund door ArtEZ Studium Generale.

Bekijk het volledige programma op de website van ArtEZ Studium Generale