Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

NEXT GENERATION - No University Manifestatie 2022

  • Onderzoek

Het water staat aan onze lippen. Kustlijnen en rivierbedden kruipen steeds verder het binnenland in, terwijl mensen steeds verder verwijderd raken van de natuur. Hoe kan kunst ons dichter bij de natuur brengen? En hoe richten we steden zo in, dat water vrij kan blijven stromen terwijl voeten droog blijven?  Kom erachter tijdens NEXT GENERATION in Zwolle. Twee dagen vol lezingen, experimenten en kunst. 

Meld je hier aan!

-
Spoorzone Zwolle Hanzelaan Zwolle
NEXT GENERATION - No University Manifestatie 2022

NEXT GENERATION zoekt het antwoord op deze wereldwijde vraagstukken dicht bij huis: in de thuisbasis Zwolle. Als stad in de natuur, midden in een delta en barstensvol cultureel talent, vormt Zwolle de ideale proeftuin om de relatie tussen cultuur en natuur op de schop te nemen. Tijdens NEXT GENERATION vragen we innovatieve denkers, wetenschappers, kunstenaars om als storytellers hun licht te werpen op de volgende generatie in Zwolle. Van lezingen tot installaties, van interactieve workshops tot hackatons: NEXT GENERATION laat zien dat kunstenaars en wetenschappers onmisbaar zijn in het ontrafelen van vraagstukken rond klimaatverandering, adaptatie en verstedelijking.  

Bekijk hier het programma!

Over NEXT GENERATION 

De tweedaagse No University Manifestatie NEXT GENERATION wordt georganiseerd door No University – Center for Advanced Studies (NU), een experimenteel onderzoeksproject waarin er wordt gezocht naar een nieuwe vorm van hoger onderwijs, die bijdraagt aan een duurzame, rechtvaardige en veerkrachtige samenleving. De NEXT GENERATION manifestatie is de eerste van vele. Samenwerking met de regio Zwolle staat centraal, en iedere manifestatie zal zich richten op een economische, sociale of politieke kwestie die in Zwolle speelt. Deze manifestatie wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met de Gemeente Zwolle, afdeling cultuur, klimaat en adaptatie en circulaire economie, climate campus en ArtEZ. 

Samenwerking tussen kunst, regio en de maakindustrie in Zwolle

De locatie is niet zomaar gekozen. Sinds april 2022 werkt ArtEZ samen met Perron038, een innovatiecentrum in de Spoorzone, om de maakindustrie in Zwolle te bevorderen én toekomstbestendig te maken. Nieuwsgierig naar de samenwerking, de doelstelling, en wat er allemaal gerealiseerd wordt? Kijk dan op de website van 038 of onderstaand nieuwsbericht. 

Website van 038 

'Creatieve en culturele hotspot in Spoorzone Zwolle weer een stap dichterbij'

 

Flyer van NEXT GENERATION door Maria Dey