Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Oud Nieuws

Een interactieve dansproductie van derdejaars studenten Docent Dans ArtEZ.

Hubert St. Hubertusstraat 10 Nijmegen
oud nieuws

Dat mannen en vrouwen anders worden behandeld, is oud nieuws. Zijn mannen en vrouwen werkelijk anders? Of worden ze door die behandeling anders? En door dat ‘anders zijn’ weer anders behandeld? Maar waarom denken we überhaupt in deze twee categorieën? Deze wereld plaatst veel verwachtingen op iedereen en blijkbaar heeft dat ook te maken met welk geslachtsdeel er tussen je benen bungelt of niet. Als het ding niet bungelt, doe je een jurkje aan. En als het ding wel bungelt doe je alles, behalve een jurkje aan.

De interactieve dansproductie oud nieuws legt de normen en constructen bloot die worden gekoppeld aan gender. Iedereen heeft uiteindelijk met die normen en constructen te maken, maar op welke manieren?

oud nieuws is gemaakt door derdejaars studenten van de opleiding Docent Dans ArtEZ.

Makers en dansers: Fee Paus, Fintan O’Hara, Kirsten Hondorp, Marlene Klodwig, Samantha Polak

Leeftijdsadvies: 14+

Disciplines

Dans , Docentopleidingen