Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Kaandorp Cantate (Try-Out)

Brigitte Kaandorp, de koningin van het Nederlands cabaret, geroemd om haar absurdistische stijl, staat centraal in de jaarlijkse theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle.   

Zwolse theaters: Theater de Spiegel Spinhuisplein 14 Zwolle
Kaandorp Cantate
Kaandorp Cantate

Kaandorp Cantate
De studenten van ArtEZ brengen hun eigen keuze uit haar rijke oeuvre in het splinternieuwe programma Kaandorp Cantate. De productie wordt geregisseerd door Louis van Beek. 
 Het belooft een gevarieerde avond te worden, vol gekte èn weemoed. Jan Wichert Bunschoten zorgt, naast de muzikale coaching, wederom voor een aantal verrassende close-harmony arrangementen van een aantal van Kaandorps bekendste liedjes.  

Brigitte Kaandorp (1962)  
Vanaf het moment dat Brigitte Kaandorp tot winnaar van Cameretten werd uitgeroepen in 1983 is ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap. Via haar aanvankelijk ogenschijnlijk klunzige optreden in haar eerste programma’s ontpopte ze zich tot een cabaret-vedette die niet alleen een haarscherp oog had voor de absurditeit van het dagelijks leven, maar ook een vertolker bleek van verrassend gevoelige liedjes. Pijnlijke onderwerpen worden daarbij niet geschuwd. Een wereldverbeteraar wil ze zichzelf niet noemen, maar dat ze de wereld heeft verrijkt met zowel hilarische als gevoelige liedjes staat vast.  

Speeldata: 
Maandag 16 mei 2022 Schouwburg Odeon Zwolle (Try-out) 
20.00 uur / € 12,50 / studenten € 5,-  
Dinsdag 17 mei 2022 Schouwburg Odeon Zwolle (Première) 
20.00 uur / € 12,50 / studenten € 5,- 
Woensdag 18 mei 2022 Posthuis Theater Heerenveen 
20.00 uur / € 12,50 / studenten en scholieren € 5,-  
Donderdag 19 mei 2022 Schouwburg Amstelveen 
20.30 uur / € 15 / studenten en scholieren € 10,- 
Zaterdag 21 mei 2022 De Kleine Willem Enschede 
20.00 uur / € 10,-  

Kaartverkoop en reserveren is mogelijk via de kassa of website van de theaters. Kijk voor meer informatie op: www.artezopdeplanken.nl 

Disciplines

Muziek