Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Designing for Conflict - A Kitchen Table conversatie met Elisabeth Losh

Nishant Shah, lector Aesthetics and Cultures of Technology, en Corpo-real, master Interieurarchitectuur, heten u welkom bij het Designing for conflict Keukentafelgesprek met Elizabeth Losh (en pizza).

ArtEZ LAB Stilobadstraat 3 Zwolle
Designing for Conflict - A Kitchen Table conversation with Elisabeth Losh
Designing for Conflict - A Kitchen Table conversation with Elisabeth Losh

Hoe functioneren hashtags in oorlogsgebieden en wat is de bijdrage van de digitale ontwerpers aan de escalatie van geopolitieke conflicten? Aan de hand van voorbeelden van recente sociale-mediapraktijken van betwiste grenzen in Oekraïne, Palestina en Kasjmir laat Elizabeth Losh zien dat het vergroten van een contactzone tussen betwiste partijen kan worden vergemakkelijkt door algoritmische logica's en interface-optimiteiten, ook al kunnen filterbubbels ook strijdende partijen van elkaar scheiden. Op basis van haar boek Hashtag onderzoekt Losh ook hoe feministische vredesbewegingen hashtags gebruiken en eigen normen contrueren.

Gratis deelname, reserveer door een email te sturen naar Corporeal@artez.nl

 

Over Elizabeth Losh

Elizabeth Losh is de Duane A. en Virginia S. Dittman hoogleraar Amerikanistiek en Engels aan William & Mary met een specialisatie in Nieuwe Media Ecologieën. Voordat zij naar William & Mary kwam, leidde zij het Culture, Art, and Technology Program aan de University of California, San Diego.  Ze werd geselecteerd als Fulbright Scholar naar Estland voor het academiejaar 2021-22 om onderzoek te doen naar digitaal burgerschap.