Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Open Dag ArtEZ Art & Design en Masteropleidingen Zwolle 2022

 • Open dagen

Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Praat met docenten en studenten, bekijk de professionele werkstudio's, neem deel aan voorlichtingsrondes, bekijk werk, proef de sfeer en verzamel alle informatie die jij nodig hebt voor jouw toekomst!

Meld je hier aan!

ArtEZ Rhijnvis Feithlaan 50 Zwolle
Open Day Graphic Design Zwolle 2020
Open Day Graphic Design Zwolle 2020

Welke opleidingen zijn aanwezig?

Bachelors

Animation Design, Comic Design, Illustration Design, Graphic Design, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Voltijd, Deeltijd en Op Maat), Interieurarchitectuur

Associate Degree

Interieurvormgever

Masters

Interieurarchitectuur en Kunsteducatie

Voortrajecten

Vooropleiding Art & Design, Verkorte Vooropleiding Docent BKV, Oriëntatiecursus Art & Design en Introductie-module Art & Design


Programma

Bachelor Graphic Design

Grafisch ontwerper worden? Ontdek op donderdag 3 maart de studie Graphic Design Zwolle op de ArtEZ Open dag. Wie kiest voor Graphic Design in Zwolle, kiest voor persoonlijke begeleiding en behoud van eigenheid. Ontmoet onze studenten en docenten, ontdek alle faciliteiten en krijg een voorproefje van studeren in Zwolle! Maak op deze dag kennis met de opleiding door middel van interactieve voorlichtingen, rondleidingen door de academie en gesprekken met studenten en docenten. Vergeet niet je portfolio mee te nemen! Wij geven je graag advies.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open Dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele middag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen.

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.30
 • Sessie 2: 16.00 – 16.30
 • Sessie 3: 17.00 – 17.30

Meld je hier aan!

 

 Online voorlichting sessie

 • 15.00 – 15.45

Meld je hier aan!


Bachelor Illustration Design

De bachelor Illustration Design in Zwolle leidt eigenzinnige beeldmakers op die met een open en betrokken blik naar de wereld kijken en deze verrijken met nieuwe verhalen en betekenissen. Benieuwd naar de opleiding? Kom op donderdag 3 maart naar de ArtEZ Open dag! Ontmoet onze studenten en docenten, ontdek alle faciliteiten en krijg een voorproefje van studeren in Zwolle! Maak op deze dag kennis met de opleiding door middel van interactieve voorlichting presentaties, rondleidingen door de academie en gesprekken met studenten en docenten. Vergeet niet je portfolio mee te nemen! Wij geven je graag advies.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen. 

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.45
 • Sessie 2: 15.30 – 16.15
 • Sessie 3: 17.00 – 17.45 

Meld je hier aan!

 

Online voorlichting sessie

 • Sessie 1: 14.00 – 14.45
 • Sessie 2: 15.30 – 16.15
 • Sessie 3: 17.00 – 17.45 

Meld je hier aan!


Bachelor Comic Design

Altijd al professioneel striptekenaar willen worden? Ontdek op donderdag 3 maart tijdens de ArtEZ Open dag de enige hbo-opleiding in Nederland die je opleidt tot striptekenaar: Comic Design! Ontmoet onze studenten en docenten, ontdek alle faciliteiten en krijg een voorproefje van studeren in Zwolle! Maak op deze dag kennis met de opleiding door middel van interactieve voorlichting presentaties, rondleidingen door de academie en gesprekken met studenten en docenten. Vergeet niet je portfolio mee te nemen! Wij geven je graag advies.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open Dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen. 

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.30
 • Sessie 2: 15.00 – 15.30
 • Sessie 3: 17.00 – 17.30 

Meld je hier aan!

 

Online voorlichting sessie

 • 16.00 – 16.45

Meld je hier aan!


Bachelor Animation Design

De opleiding Animation Design bij ArtEZ in Zwolle leidt je op tot onder meer animator in de animatie-, media- of game-industrie. Ontdek Animation Design donderdag 3 maart op de ArtEZ Open dag! Ontmoet onze studenten en docenten, ontdek alle faciliteiten en krijg een voorproefje van studeren in Zwolle! Maak op deze dag kennis met de opleiding door middel van interactieve voorlichting presentaties, rondleidingen door de academie en gesprekken met studenten en docenten. Vergeet niet je portfolio mee te nemen! Wij geven je graag advies.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open Dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen. 

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.30
 • Sessie 2: 15.00 – 15.30
 • Sessie 3: 16.00 – 16.30 

Meld je hier aan!

 

Online voorlichting sessies

 • 17.00 – 17.45

Meld je hier aan!


Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Voltijd)

Heb je veel plezier in tekenen, schilderen of andere vormen van beeldend werken? Wil je van je creativiteit je beroep maken, in combinatie met werken met mensen? De opleiding DBKV Zwolle leidt je op tot een deskundige en inspirerende docent die goed kan lesgeven, vernieuwingen in het vak volgt, ondernemend is en zelf beeldend en artistiek bekwaam is. Tijdens de Open dag gaan studenten en docenten je vertellen over het opleidingsprogramma en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast kun je rondkijken in de ateliers en werkplaatsen waar onze studenten aan het werk zijn. Ook bij hen kun je terecht met vragen. Heb je al een portfolio? Neem het mee om voor te leggen aan onze docenten en studenten. We geven je graag advies!

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen.

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.45
 • Sessie 2: 15.00 – 15.45
 • Sessie 3: 16.00 – 16.45
 • Sessie 4: 17.00 – 17.45

Meld je hier aan!

 

Online voorlichting sessie

 • 16.00 - 16.45 uur

Meld je hier aan!


Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Deeltijd)

Heb je veel plezier in tekenen, schilderen of andere vormen van beeldend werken? Wil je van je creativiteit je beroep maken, in combinatie met werken met mensen? De opleiding DBKV Zwolle leidt je op tot een deskundige en inspirerende docent die goed kan lesgeven, vernieuwingen in het vak volgt, ondernemend is en zelf beeldend en artistiek bekwaam is. Tijdens de Open dag gaan studenten en docenten je vertellen over het opleidingsprogramma en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast kun je rondkijken in de ateliers en werkplaatsen waar onze studenten aan het werk zijn. Ook bij hen kun je terecht met vragen. Heb je al een portfolio? Neem het mee om voor te leggen aan onze docenten en studenten. We geven je graag advies!

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen.

Open Dag programma in Zwolle

 • Doorlopend tussen 14.00 - 18.00 uur 

Meld je hier aan!

 

 Online voorlichting sessie

 • 15.00 - 15.45 uur

Meld je hier aan!


Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (op Maat)

De studie is een verkorte deeltijdvariant van de vierjarige deeltijd bacheloropleiding DBKV. Dankzij een gecomprimeerd programma met vrijstellingen kun je met twee lesdagen per week in ongeveer twee jaar een eerstegraadsbevoegdheid halen. De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat is speciaal bedoeld voor afgestudeerd kunstenaars en ontwerpers (hbo -kunstvakonderwijs) en voor docenten met een tweedegraadsbevoegdheid tekenen, handvaardigheid en/of textiele werkvormen.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. Is er geen plek meer? Geen probleem! De voorlichtingen zijn ook online te volgen.

Open Dag programma in Zwolle

 • Doorlopend tussen 14.00 - 18.00 uur

Meld je hier aan!

 

 Online voorlichting sessie

 • 15.00 - 15.45 uur 

Meld je hier aan!


Bachelor Interieurarchitectuur

Wil je interieurarchitectuur (IN_Architecture) studeren bij ArtEZ University of the Arts in Zwolle? Ontmoet onze studenten en docenten, ontdek alle faciliteiten en krijg een voorproefje van studeren in Zwolle! Maak op deze dag kennis met de opleiding door middel van voorlichtingen, rondleidingen door de academie, bezoeken aan de ateliers en werkplaatsen en gesprekken met studenten en docenten. Vergeet niet je portfolio mee te nemen! Wij geven je graag advies om je voor te bereiden op het toelatingsexamen.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. 

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.45
 • Sessie 2: 15.00 – 15.45
 • Sessie 3: 16.00 – 16.45
 • Sessie 4: 17.00 – 17.45

Meld je hier aan!


Associate degree Interieurvormgever

Wil je Associate degree Interieurvormgever studeren bij ArtEZ University of the Arts in Zwolle? Ontmoet onze studenten en docenten, ontdek alle faciliteiten en krijg een voorproefje van studeren in Zwolle! Maak op deze dag kennis met de opleiding door middel van voorlichtingen, rondleidingen door de academie, bezoeken aan de ateliers en werkplaatsen en gesprekken met studenten en docenten. Vergeet niet je portfolio mee te nemen! Wij geven je graag advies om je voor te bereiden op het toelatingsexamen.

Wil je je aanmelden voor de ArtEZ Open dag? Twijfel dan geen moment en meld je op tijd aan! Geef bij het aanmelden aan of in je eentje komt of met één extra persoon. Je bent op de dag zelf de hele dag welkom. We vragen je wel om voor de voorlichtingen aan te melden. 

Voorlichting sessies in Zwolle

 • Sessie 1: 14.00 – 14.45
 • Sessie 2: 15.00 – 15.45
 • Sessie 3: 16.00 – 16.45

Meld je hier aan!


Master Kunsteducatie

Wie ben jij als artist educator? De ArtEZ master Kunsteducatie daagt jou als professional uit om je kunstenaar-docentschap te ‘herontdekken’. Je wordt aangemoedigd om de kunsteducatieve praktijk en jouw positie als artist educator met een frisse en kritische blik onder de loep te nemen. Dit doe je aan de hand van onderzoek en theorie, maar ook vanuit een artistieke benadering. Tijdens de open dag ontmoet je docenten en studenten en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Maak kennis met het opleidingsprogramma tijdens voorlichtingspresentaties en ontdek de werkplaatsen en andere faciliteiten die ArtEZ Zwolle te bieden heeft.

Voorlichting sessies en informatiepunt in Zwolle

 • Doorlopend tussen 14.00 – 17.00
 • Sessie 1: 15.00 – 15:45
 • Sessie 2: 16.00 – 16:45

Meld je hier aan!

 

Online introductie

De online voorlichting is op een ander moment gepland. Houd de agenda in de gaten voor meer informatie!


Master Interieur Architectuur (Engelstalig)

Introductie programma in Zwolle 

Ben je geïnteresseerd in het studeren van interieurarchitectuur op masterniveau? Neem deel aan onze introductiebijeenkomst in Zwolle waar we het Corpo-real curriculum en de leergemeenschap presenteren. Na afloop is er voldoende tijd om rond te kijken in de studio's, studenten te ontmoeten, je vragen te stellen en kort je portfolio te laten zien.

 • Sessie 1: 15.00 - 15.45
 • Sessie 2: 16.00 - 16.45
 • Sessie 2: 17.00 - 17.45

Meld je hier aan!

 

Online introductie

De online voorlichting is op een ander moment gepland. Houd de agenda in de gaten voor meer informatie!


Vooropleidingen Art & Design

Ben je (bijna) klaar met je havo, vwo of mbo-opleiding en wil je daarna naar de kunstacademie? Of stel je jouw studiekeuze nog even uit, maar wil jij je wél verder oriënteren? Kom dan naar de Open Dag en kom je oriënteren bij het informatiepunt van de Vooropleiding Art & Design tussen 14:00 – 18:00 uur. Vooropleidingen die mee doen zijn:

 • Vooropleiding Art & Design
 • Verkorte Vooropleiding Docent BKV
 • Oriëntatiecursus Art & Design
 • Introductie-module Art & Design 

Meld je hier aan!


Alvast sfeer proeven

Tip! Neem je portfolio mee, zodat je eigen werk kunt laten zien en bespreken.


Wil je op de hoogte gehouden worden?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en krijg meteen een e-mail met het volledige programma van de opleiding van je keuze in je mailbox!  

Houd me op de hoogte


#ArtEZopendag

Via #ArtEZopendag vind je het laatste nieuws en mededelingen op onze socials InstagramFacebook en Twitter. Zelf een mooie foto gemaakt? Post het met de hashtag #ArtEZopendag ! 


Maak alvast kennis met onze studenten

Wist je dat je voortaan al je vragen over diverse opleidingen online kunt stellen aan studenten van de opleiding? Want wie kan je nou beter vertellen hoe b.v. de werkdruk en de opdrachten van een specifieke opleiding zijn dan onze studenten zelf! De chat-functie met studenten vind je terug op de opleidingspagina's op onze website!


Niet alle monumentale ArtEZ-gebouwen zijn (volledig) rolstoeltoegankelijk. We helpen je graag en dat lukt het best als je vooraf contact opneemt via faz@artez.nl