Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Leesgroep Het Lichaam en (on)macht - met Jules Sturm

  • Onderzoek
  • Online Event

Op woensdag 1 december organiseren ArtEZ studium generale en Mister Motley de tweede leesgroep van dit collegejaar rondom het jaarthema Lichaam en (on)macht. Na schrijver Dagmar Bosma, nodigt Studium Generale dit keer kritisch denker en docent aan verschillende kunstacademies Jules Sturm uit. Tijdens de leesgroep bespreekt hij het kwetsbare lichaam in de kunst. Hoe wordt dit lichaam gerepresenteerd? En wat doet het kijken naar kwetsbare lichaam in kunstwerken met de ervaring van je eigen lichaam? Wat is kwetsbaar kijken?

Aanmelden

Online Event Meld je aan via de link onderaan
Marc Quinn, Breath, 2012/2013, Venice
Marc Quinn, Breath, 2012/2013, Venice

Sturm schreef als voorbereiding een tekst over twee kunstwerken van Marc Quinn. In het theoretische essay kijken probeert hij antwoorden te vinden op de vragen: Hoe verhouden kunst, handicap en kwetsbaarheid zich op constructieve wijze tot elkaar? Hoe kan 'handicap' niet alleen de manier waarop we ons voelen veranderen, maar ook de manier waarop we kijken naar anderen, naar onszelf en naar de kunst die we maken?

De leesgroep vindt online plaats op woensdag 1 december van 19.00 tot 21.00. Wil je deelnemen aan deze avond? Geef je dan op via het inschrijfformulier, dan stuurt Studium Generale de Teams link. Tijdens de leesgroep wordt Engels en Nederlands gesproken.

Lees ter voorbereiding het essay

 Aanmelden