Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Lunchconcert Dutch Classical Talent

Het Animato Kwartet bestaat uit: Inga Våga Gaustad - viool, Tim Brackman - viool, Elisa Karen Tavenier - altviool, Pieter de Koe - cello.

Muziekcentrum, Kleine zaal Noorderhagen 27 Enschede
Lunchconcert Dutch Classical Talent

 

Wat de Sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de Sacre du printemps naar de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode. De jury over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’

De lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres.

Studenten van ArtEZ en Codart en jonge talentvolle musici zorgen samen voor een gevarieerd programma, van kamermuziek tot jazz. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar. De concerten duren ongeveer een uur en starten om 12.30 uur. 

Kaartverkoop
Een kaartje kost 5 euro, de opbrengst gaat naar de studenten.

Kaartje bestellen

Coronamaatregelen
Bezoekers vanaf 13 jaar dienen een coronatoegangsbewijs te tonen. Wat betekent dat voor jou? Voor een voorstelling of concert laat je bij de ingang jouw coronatoegangsbewijs zien. Je kunt het via de CoronaApp of via www.coronacheck.nl aanmaken als je beschikt over een:

  • vaccinatiebewijs (de bijbehorende QR-code is te downloaden in de speciale app of eventueel schriftelijk op te vragen bij jouw huisarts); of
  • een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud (let op, regel dit via www.testenvoortoegang.org zodat je een QR code ontvangt); of
  • een herstelbewijs van corona van maximaal 6 maanden oud (te downloaden in een speciale app).

*Gele boekjes, negatieve testuitslagen van zelftest of uitslagen van derde partijen die testen aanbieden kunnen wij helaas niet controleren en zijn niet geldig als toegangsbewijs.

Disciplines

Muziek